Samsung Dex: ce dispozitive Galaxy acceptă această caracteristică?

641
Samsung Dex ce dispozitive Galaxy accepta aceasta caracteristica
Sursa foto: xda-developers.com

Samsung DeX este un software exclusiv care transformă telefonul dvs. Galaxy într-un computer desktop. În acest fel oferă posesorilor de telefoane și tablete Samsung Galaxy o experiență desktop care este bună pentru a face lucrurile din mers. DeX este acceptat de majoritatea dispozitivelor emblematice Galaxy, inclusiv seria Galaxy S, Galaxy Note, seria Galaxy Z Fold, tabletele și telefoanele din seria A. Samsung DeX nu este acceptat pe telefoanele Galaxy Z Flip.

Samsung DeX este o caracteristică software exclusivă care promite computere desktop alimentate de smartphone-uri pentru cei care se află adesea departe de configurația de birou sau de computer. În esență, este ca și cum ai folosi un computer care este alimentat de telefonul tău Galaxy. Experiența desktop oferită de DeX nu este, în mod evident, un înlocuitor pentru computerul standard. Dar, este suficient de bună pentru a face o mulțime de lucruri atunci când vă aflați în situații dificile sau nu aveți un PC la dispoziție.

Puteți utiliza DeX cu o conexiune prin cablu folosind un cablu DeX sau un dongle HDMI sau fără fir sau prin cablu USB cu anumite dispozitive, dar modelele mai vechi au unele limitări.

Ce dispozitive Galaxy acceptă Samsung DeX?

DeX este o caracteristică elegantă care este exclusivă pentru dispozitivele Samsung. În același timp, trebuie să menționăm că nu este acceptată de toate telefoanele și tabletele Galaxy. DeX a fost pe aproape toate dispozitivele emblematice Galaxy de la introducerea sa în 2017 cu seria Galaxy S8. Sunt incluse aici și Galaxy Z Fold 5 și seria Galaxy Tab S9. Cu toate acestea, există unele excepții.

XDA-Developers este un site ce se ocupă de software-ul mobil și are peste 6,6 milioane de membri la nivel mondial. Este deținut de compania JB Online Media din SUA. Este o sursă permanentă de știri privind Android OS și telefoanele mobile.

Seria Galaxy Z Flip nu a suportat niciodată DeX. Au fost zvonuri că Galaxy Z Flip 5 va fi primul pliabil compatibil cu DeX, dar nu este cazul. Ceea ce este mai derutant este că Galaxy Z Flip 5 are chiar și un port USB 3.2 USB-C, care este capabil să citească viteze de până la 1,7 Gbps. Această viteză este mai mult decât suficientă pentru DeX, potrivit XDA-Developers. Deci, nu există niciun motiv tehnic pentru care Flip 5 să nu accepte Samsung DeX.

Iată o listă de dispozitive Samsung Galaxy care acceptă DeX:

  • Telefoane Galaxy S: seriile Galaxy S8, Galaxy S9, S10, S20, S21, S22 și Galaxy S23.
  • Telefoane Galaxy Note: seria Galaxy Note 8, Note 9, Note 10 și Galaxy Note 20.
  • Telefoane pliabile: Galaxy Z Fold, Fold 2, Fold 3, Galaxy Z Fold 4 și Fold 5.
  • Tablete Galaxy: seriile Galaxy Tab S4, S6, Galaxy Tab S7, S8 și seria Galaxy Tab S9.
  • Telefoane Galaxy din seria A: Samsung Galaxy A90 5G.

Care este cel mai bun mod de a folosi Samsung DeX?

Merită menționat faptul că există diferite moduri de a configura și de a utiliza dispozitivul Galaxy pentru Samsung DeX. Acest lucru depinde și de dispozitivele compatibile pe care le aveți pentru configurare. Toate dispozitivele Galaxy menționate mai sus acceptă DeX folosind o conexiune prin cablu. Puteți folosi fie un cablu DeX (USB-C la HDMI) sau aproape orice dongle HDMI sau un hub care vă permite să vă conectați telefonul la un monitor sau un televizor. Telefoanele din seriile Galaxy S și Galaxy Note pot folosi, de asemenea, un DeX Pad sau o DeX Station pentru a stabili o conexiune.

De asemenea, puteți utiliza DeX fără fir sau conectând telefonul la un computer printr-un cablu USB. Trebuie menționat aici că nu sunt acceptate de seriile mai vechi Galaxy S8, Note 8 sau seria Galaxy Tab Tab S4. Vă sugerăm să accesați pe pagina de asistență Samsung DeX pentru a afla mai multe despre compatibilitatea DeX și alte cerințe în funcție de dispozitivul pe care îl aveți și de tipul de conexiune pe care îl căutați.