Google Pixel Watch lansat, va fi sau nu un rival pentru seria Galaxy Watch 5?

404
Google Pixel Watch lansat va fi sau un un rival pentru seria Galaxy Watch 5
Sursa foto: Google.com

Ceasul inteligent Google Pixel Watch a fost de mult timp așteptat să apară pe piață de la firma din Mountain View. La câțiva ani de la primele zvonuri despre acesta, primul ceas conectat al Google este în sfârșit oficial! Cu Pixel Watch, Google dorește să ofere cea mai bună experiență „Google” la încheietura mâinii, oferind în același timp o monitorizare optimă a sănătății datorită expertizei Fitbit. Dar, va fi acesta un concurent pentru seria Galaxy Watch 5?

Săptpmâna trecută Google a ridicat în sfârșit vălul de pe Pixel 7 și Pixel 7 Pro, noile sale smartphone-uri high-end. Dar flagship-urile companiei americane nu au fost singurele vedete ale spectacolului. Google a prezentat în sfârșit Pixel Watch, primul său ceas conectat.

Google Pixel Watch vine cu Wear OS 3.5, cea mai recentă versiune a sistemului de operare dedicat ceasurilor inteligente ale Google. Cu Pixel Watch, compania dorește să aducă experiența Google supremă la încheietura mâinii purtătorului, potrivit PhonAndroid. Acesta este motivul pentru care multe dintre aplicațiile emblematice ale gigantului american sunt instalate nativ pe ceas. Este vorba despre Google Wallet, Gmail și Calendar sau chiar motorul de căutare Google și Google Maps. YouTube Music Premium este și el în joc, cu 3 luni de abonament gratuit oferite fiecărui cumpărător al Pixel Watch.

Va putea concura Google Pixel Watch cu seria Galaxy Watch 5

În plus, Pixel Watch face parte, în mod logic, din ecosistemul Google. De fapt, este posibil să utilizați funcția Find my Device, Google Assistant sau aplicația Google Home pentru a vă gestiona dispozitivele de automatizare a locuinței de pe ceasul conectat, de exemplu. În mod evident funcționează cu telefoanele Google Pixel 4, Pixel 5 și Pixel 6, precum și cu Pixel Buds. De asemenea, este compatibil cu Android 8.0 sau smartphone-uri mai noi. Până aici are funcții la același nivel cu seria Galaxy Watch 5.

Pixel Buds este o linie de căști wireless dezvoltate și comercializate de Google. Prima generație a căștilor Google Pixel Buds a fost lansată în 2017. Pixel Buds includ Asistentul Google care acceptă traducerea a 40 de limbi diferite.

Monitorizarea sănătății rămâne, de asemenea, unul dintre principalele domenii de acțiune ale Pixel Watch. Pentru a face acest lucru, Google se poate baza pe expertiza Fitbit, care aparține companiei din noiembrie 2019. Pixel Watch încorporează „cel mai precis senzor de inimă al Fitbit”, potrivit Google. Folosind învățarea automată, Pixel Watch își îmbunătățește constant analiza consumului de calorii, a minutelor active, a scorului zilnic de fitness și a urmăririi somnului. Rețineți că este inclusă și aplicația ECG (electrocardiogramă).

Pixel Watch vă va urmări cu exactitate și performanțele sportivă. Prin Fitbit Premium, utilizatorii vor putea accesa peste o mie de sesiuni de antrenament, 40 de moduri disponibile, programarea antrenamentelor și a meselor, starea de bine și au un tabloul de bord privind indicatorii lor de sănătate (ritmul cardiac de repaus, ritmul respirator etc.).

Un procesor Samsung Exynos pe seria Pixel Watch

Acum că am acoperit partea Google Watch Tracking, să ne oprim asupra datelor tehnice. Care sunt caracteristicile tehnice ale Pixel Watch? Ceasul, cu diametrul său de 41 mm și 36 grame, are un ecran AMOLED cu 320 ppi și este protejat de Corning Gorilla Glass 5. Acest afișaj oferă o luminozitate de 1.000 niți și oferă funcția Always-on-Display.

Sub capotă, găsim, după cum anunțaseră zvonurile, un procesor Samsung Exynos 9110. Acest procesor nu este foarte nou, deoarece a echipat primul Galaxy Watch! Ceasurile au 2GB de memorie eMMC RAM și 32GB stocare internă. Pe seria Samsung Galaxy Watch 5 este procesorul Exynos W920 (5 nm), mult mai nou și performant.

Apoi, Pixel Watch are o baterie Lithium-ion de 264 mAh. Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro au baterii de 410, respectiv 590 mAh. Nu se pot compara. Conform Google, Pixel Watch oferă 24 de ore de autonomie. Prin conectorul magnetic USB-C furnizat, este posibil să obțineți 50% autonomie în doar 30 de minute de încărcare conform producătorului.

În ceea ce privește componentele de conectivitate și audio, Pixel Watch oferă: conexiune 4G LTE și UMTS, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n 2,4 GHz, NFC, difuzor încorporat și microfon încorporat. În plus, trebuie remarcată și rezistență la apă IP68 și 5ATM. Potrivit Google, Pixel Watch este disponibil la un preț de 379 euro pentru versiunea Wi-Fi și 429 euro pentru versiunea 4G.

În tot și în toate Google Pixel Watch nu pare a putea concura cu seria Galaxy Watch 5. Rămâne de văzut cum va fi primit de piață primul ceas inteligent Google.