Samsung Dreamground AR: noul serviciu de jocuri pentru smartphone-uri

437
Serviciu de jocuri Samsung Dreamground AR pentru smartphone
Sursa Foto: letsgodigital.org

Jocurile mobile câștigă tot mai mult teren și au devenit foarte populare în ultimii ani. Nu este surprinzător, desigur, deoarece smartphone-urile noastre au devenit din ce în ce mai puternice, bateria durează mai mult și acum sunt disponibile multe jocuri mobile interesante – atât gratuite, cât și plătite. În plus, Realitatea Augmentată (RA) creează, de asemenea, o mulțime de noi posibilități, atât pentru divertisment, cât și pentru jocuri. Samsung Dreamground AR va fi noul serviciu de jocuri pentru smartphone-uri, conform unui nou brevet depus de compania Samsung.

La 4 mai 2021, Samsung Electronics America a depus o marcă comercială pentru numele „Dreamground” la Biroul de brevete și mărci al SUA (USPTO). Marca comercială este încadrată în clasele 9, 38 și 41. Descrierea mărcii comerciale Samsung Dreamground AR: „Software descărcabil care generează imagini de realitate augmentată bazate pe locație în scopuri de divertisment; Software AR descărcabil pentru utilizare pe dispozitive mobile pentru integrarea datelor electronice cu medii din lumea reală; Software de streaming sau jocuri AR și VR; Servicii de jocuri electronice furnizate prin intermediul internetului”.

Serviciul Samsung Dreamground AR pentru dispozitive mobile

Descrierea arată că Samsung Dreamground AR este cel mai probabil un serviciu nou pentru dispozitivele mobile. Marca comercială poate fi legată de zona AR, care a fost preinstalată pe smartphone-urile Galaxy (high-end) de anul trecut. În zona AR utilizatorii pot găsi diverse jocuri și aplicații AR, conform LetsGoDigital. Poate fi o variantă extinsă a acestui lucru. Cu toate acestea, mai există o posibilitate.

Anul trecut, Samsung a oprit în mod neașteptat serviciul PlayGalaxy Link. Serviciul de streaming de jocuri PlayGalaxy Link a permis utilizatorilor să transmită jocuri video de pe computerul lor pe un smartphone Samsung. Nu este clar de ce Samsung a oprit acest serviciu, probabil din cauza unei cooperări mai strânse cu Microsoft.

Microsoft Corp. este o companie americană, cea mai mare producătoare de software din lume. În anul 2020 avea peste 168.000 de angajați în mai mult de 100 de țări. Are sediul în Redmond, Washington, SUA.

Anul trecut, Samsung și Microsoft au anunțat că își vor intensifica cooperarea. Cele două companii s-au regăsit și ele în domeniul jocurilor (Xbox xCloud). Cu siguranță nu este de neconceput ca Samsung Dreamground AR să aibă legătură cu acest lucru. Cu atât mai mult cu cât marca a fost trimisă de Samsung Electronics America – marea majoritate a cererilor sunt trimise de „Samsung Electronics”, nu de către divizia americană.

Nu sunt informații despre data când va fi disponibil noul serviciu Samsung

În mod surprinzător, în momentul lansării smartphone-urilor din seria Galaxy S21, Samsung a acordat relativ puțină atenție jocurilor și Xbox. O diferență mare față de jumătate de an mai devreme, când a avut loc lansarea seriei Galaxy Note 20.

Deocamdată, nu este clar când vor fi anunțate mai multe despre serviciul software Samsung Dreamground AR. Mai multe smartphone-uri noi de la Samsung sunt așteptate în vara anului 2021: smartphone-urile pliabile Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 și, desigur, Galaxy S21 FE. Se așteaptă ca Samsung să organizeze două evenimente de lansare separate pentru aceste noi dispozitive de ultimă generație. Posibil ca la unul dintre aceste evenimente (Galaxy S21 FE) Samsung să clarifice lucrurile despre noul serviciu de jocuri AR / VR.

SURSĂLetsGoDigital