Samsung – drumul spre excelență în materie de televizoare

2284

Samsung a ajuns pe primul loc în domeniul producției și comercializării de televizoare în 2006. De atunci gigantul high-tech sud-coreean nu a mai cedat poziția de lider pe piața televizoarelor. În ultimii 13 ani Samsung oferă utilizatorilor cele mai recente evoluții în domeniul televiziunii și cel mai important – calitate.

Samsung Electronics a intrat pe piața TV în 1970 când a început să producă primele televizoare alb-negru. Diagonala ecranului a fost de numai 12 inch (30,5 cm). Popularitatea televizoarelor Samsung a crescut rapid: în 1976 numărul de unități vândute a fost de mai mult de 1 milion, iar în următorii doi ani – mai mult de 2 milioane.

Producția și vânzarea de televizoare color a început în 1977. Apoi, compania a început să exporte și prima țară în care au apărut televizoarele Samsung a fost Panama, conform NewsSamsung. În 1981, Samsung a lansat televizorul color cu numărul un milion iar în anul următor, a ajuns la zece milioane de televizoare alb-negru.

Revoluția tehnologică în domeniul televizoarelor a început în 1998

Următorul pas semnificativ în dezvoltarea tehnologiei TV a avut loc în 1998. Atunci Samsung Electronics a lansat producția în masă a primelor televizoare digitale. De atunci, compania a integrat tot mai multe și mai noi tehnologii în televizoarele sale, făcându-le în fiecare an tot mai bune.

În 2004, Samsung a lansat cel mai mare televizor LCD din lume 46 inch (116,84 centimetri). La momentul lansării, costa 13.400 de dolari. Atunci, pentru acești banii, în Statele Unite a fost posibil să cumpărați un autoturism nou Honda Accord.

Honda Motor Company, Limited, pe scurt Honda este o corporație multinațională cu sediul în Japonia. A fost fondată în 1948. Cu o producție anuală de 22 milioane de motoare, Honda este cel mai mare producător de motoare din lume. Honda are în jur de 179.000 de angajați în 30 de țări ale lumii. Sediul central al companiei este Tokyo.

Calitatea impecabilă a produselor Samsung a început să atragă tot mai mult cumpărătorii. Acesta este și motivul pentru care gigantul tech este pe locul unu în lume de atâția ani. Din 2006 Samsung a devenit pentru prima dată cea mai bine vândută marcă de televizoare din lume – și a rămas așa până astăzi. În plus, compania a îmbunătățit proiectarea dispozitivelor: de exemplu, în 2006 , a apărut un televizor inovator R7 Bordeaux cu un design sofisticat, care amintește de un pahar de vin.

Pe măsură ce rezoluția ecranelor de televizoare a crescut tot mai mult, cererea de conținut de înaltă calitate a crescut. Astfel încât în 2006, Samsung a introdus primul său player Blu-ray. Cu aceasta, puteți reda discuri cu o capacitate de 25 și 59 GB, care conțineau nu numai filme de înaltă rezoluție, ci și multe bonusuri suplimentare.

Primul televizor ce a putut fi conectat la internet a apărut în 2008

În 2008, compania a lansat primul televizor, creat pentru vizualizarea conținutului digital și susținerea dispozitivelor de internet și USB. În același timp, Samsung a prezentat primul televizor din lume cu două culori Touch of Color. Culorile se schimbă în funcție de unghiul din care se privește și condițiile de iluminare.

În 2009, Samsung a trecut de la folosirea luminii de fundal la componentele LED. Astfel imaginea pe ecrane TV a devenit mai strălucitoare și mai clară, iar dispozitivele în sine erau extrem de subțiri, doar 29,9 mm.

Un an mai târziu, în 2010, compania a introdus primul magazin de aplicații Smart TV pe piață. Inovația a impresionat consumatorii din întreaga lume. În primele trei luni au fost vândute peste 2 milioane de televizoare inteligente. În același timp, lumea de pe ecranul plat a devenit tridimensională! Samsung a lansat primul televizor 3D FHD din lume, iar utilizatorii au avut ocazia să se bucure de filme 3D acasă.

În 2013, Samsung a făcut o altă revoluție în lumea ecranelor, oferind o experiență complet nouă și unică de vizionare a filmelor și a emisiunilor TV cu un televizor curbat Curved TV. În curând ecranele curbate a devenit o tendință la scară largă pe piața de televiziune. De asemenea, în acest an, compania a lansat un televizor UHD cu o diagonala record de 110 inch (279,4 centimetri).

În anul următor, la CES Las Vegas, Samsung Electronics a prezentat cel mai mare televizor cu ecran curbat – 105 inch. În 2014, compania a lansat de asemenea primul televizor UHD TV Bendable din lume. Acesta era capabil să treacă de la un ecran curbat la unul plat, în funcție de preferințele utilizatorului. În 2016, compania a adus calitatea imaginii la un nou nivel prin prezentarea de afișaje SUHD create folosind tehnologia cuantică dot.

Televizoare tot mai performante cu diagonale tot mai mari

Anul 2017 a devenit un punct de reper pentru piața mondială de televiziune premium. Samsung a lansat primul său televizor QLED, care se bazează pe tehnologia unică a punctelor cuantice. Datorită acestui aspect, toate aspectele majore ale calității imaginii au fost îmbunătățite în noile modele. Unghiul de vizualizare, gama de culori, luminozitatea și contrastul au ajuns la alt nivel. Televizorul QLED poate transmite cele mai naturale culori și atinge volumul de culoare de 100%.

În 2018, compania revoluționează iarăși piața TV și lansează primul său televizor cu cea mai bună rezoluție posibilă astăzi – QLED 8K cu o tehnologie unică de scalare AI Upscaling bazată pe inteligența artificială. Procesorul Quantum 8K instalat pe televizor poate recunoaște conținut de orice calitate și îmbunătățește automat calitatea imaginii la nivelul de 8K. Odată cu lansarea primului Samsung QLED 8K TV, compania a stabilit noi standarde pentru calitatea imaginii și realismul conținutului redat.

De la lansarea liniei QLED în martie 2018, Samsung și-a întărit poziția de lider pe piața televizoarelor cu diagonale ultra-mari – potrivit lui IHS Markit. În lumea televizoarelor cu o diagonală de 75 inch sau mai mult orice televizor vândut este realizat aproape întotdeauna de Samsung. Suprafața totală a ecranelor de televizoare fabricate de Samsung în 2018 s-a ridicat la peste 30 km².

În 2019 , având în vedere tendința de creștere continuă la televizoarele cu diagonale mari, Samsung introduce dispozitive cu ecrane super-mari cu diagonale de 82 și 98 inch, cu cea mai mare rezoluție până în prezent, de 8K. În plus, în ianuarie 2019, la expoziția CES, Samsung a prezentat The Wall, primul model de consum din lume al unui televizor modular de 146 inch, bazat pe tehnologia MicroLED.