Samsung Dynamic AMOLED: mult mai mult decât un ecran cu gaură

3421

Noua gamă Samsung Galaxy S10 marchează o serie de premiere pentru gigantul tech sud-coreean. Una dintre cele mai importante fiind debutul tehnologiei biometrice de scanare a amprentelor in-display. Altă noutate, foarte importantă, este ecranul Samsung Dynamic AMOLED. Noul ecran Infinity-O atrage atenția cu decupajul pentru camerele foto, dar nu acesta este caracteristica sa principală.

Noul ecran Dynamic AMOLED are caracteristici tehnice care la prima vedere nu sar în ochi, potrivit AndroidAuthority. Afișajul atinge un nou nivel de luminozitate de vârf, oferind o luminozitate de 1.200 lumen. Lumen-ul (lm) este unitatea de măsură a fluxului luminos, un bec de 100 w are o luminozitate de 1.000 lm. Acestă luminozitate a ecranului aflat pe Galaxy S10 este cu 13% mai mare decât a ecranului aflat pe Samsung Galaxy S9. Asigură o vizionare excelentă în aer liber și în lumina puternică a soarelui.

Dynamic AMOLED are redare HDR10+, o premieră pentru telefoanele mobile

Ecranul are un raport de contrast de 2.000.000: 1, pentru o culoare neagră care să iasă în evidență în cele mai mici detalii. Samsung a măsurat acest lucru luând în calcul cea mai mare luminozitate posibilă pe care o poate emite permanent un singur LED. Acesta este un avantaj pentru redarea HDR10+, prima redare de acest fel pe un telefon mobil.

Dynamic AMOLED are o gamă de culori care atinge 100% din spațiul de culori DCI-P3. DCI-P3 este o gamă de culoare pentru proiecțiile cinematografice digitale din industria cinematografică americană. Cu alte cuvinte, panoul oferă o reproducere a culorilor perfectă, pentru conținut de înaltă calitate pentru filme și orice altceva. Noile afișaje Dynamic AMOLED au acum DCI-P3, dar și certificarea Color Volume 100%. Aceeași certificare a fost acordată anterior pentru gama de televizoare QLED de la Samsung.

TUV Rheinland testează siguranța, eficiența și calitatea produselor în 42 de ramuri industriale. A fost fondată în 1872 și are sediul în Koln, Germania. TÜV Rheinland are filiale în întreaga lume pe toate continentele. Are 19.924 angajați, 11.420 în afara Germaniei, 8.504 în Germania.

Pentru a realiza acest lucru, Dynamic AMOLED modifică materialele organice din OLED-uri. Deci, îmbunătățirea reproducerii culorilor nu a rezultat dintr-o schimbare a aspectului sub-pixelilor. Dynamic AMOLED păstrează culoarea roșie, verde și albastră a pixelilor, culoare pe care Samsung o folosește de ceva timp.

Pe lângă faptul că ajută la producerea unei game largi de culori, acest noul OLED reduce consumul de energie. Acest lucru este important pentru menținerea duratei de viață a bateriei în telefoanele cu afișaje mari. Un exemplu ar fi Galaxy S10 5G de 6,7 inch sau viitorul Galaxy Note 10, posibil cu un ecran de 6,7 inch. Dacă toate acestea nu sunt suficiente, Dynamic AMOLED acceptă și standardul HDR10+ pentru îmbunătățirea acurateței culorii.

Mai puțină lumină albastră prin Comfort Display

Oboseala ochilor și lumina albastră sunt din ce în ce mai mult discutate. Samsung a făcut îmbunătățiri importante și aici. Dynamic AMOLED oferă tehnologia Comfort Display pentru reducerea luminii albastre. Acest lucru a fost certificat de TUV Rheinland.

Pentru a face acest lucru, lungimea de undă a luminii albastre de vârf a afișajului a fost mărită de la aproximativ 450 mm până la aproximativ 465 mm. Astfel lumina albastră a ecranului a ieșit din zona „periculoasă” aflată între 415 și 455 mm, zonă care duce la oboseala ochilor. Ca rezultat, emisia de lumina albastra scade de la 11,8% în Samsung Galaxy S8 și Galaxy S9 la doar 6,9% în Galaxy S10. Conform Samsung acest lucru nu are impact negativ asupra calității imaginii. Galaxy S10 continuă să includă o opțiune de software pentru filtru albastru, de real ajutor pentru folosirea telefonului seara. Cu această funcție activată, 99% din lumina albastră este scoasă din imaginea de pe ecran.

Seria Samsung Galaxy S10 are cel mai bun ecran de pe un smartphone

Seria Galaxy S10 are fără discuție cel mai bun ecran aflat pe un smartphone Samsung de până acum. Seria Galaxy a avut întotdeauna cel mai înalt nivel din domeniul de afișare mobilă, iar seria Galaxy S10 continuă această tendință. Dynamic AMOLED are cea mai bună tehnologie de afișare a companiei Samsung și, nu numai din cauza ecranului cu gaură pentru camerele foto frontale.

Afișajul Galaxy S10 ascunde, de asemenea, o serie de caracteristici care nu se văd dar sunt esențiale. Scanerul de amprente cu ultrasunete este o noutate, dar și senzorul de lumină ambientală aflat în afișaj, lângă pictograma Wi-Fi, este ceva nou. Senzorul de proximitate al telefonului și difuzorul pentru cască sunt de asemenea ascunse în panoul Dynamic AMOLED.

Samsung Galaxy S10 și ecranul Dynamic AMOLED au tot ce este nevoie pentru a fi cel mai bun display mobil construit vreodată. Deși un smartphone pliabil, Galaxy Fold tot cu Dynamic AMOLED vine puternic din urmă, cele mai bune ecrane de la Samsung Display ar putea să vină cu noi caracteristici.