Samsung lucrează la ecrane revoluționare OLED cu Lifelike Pixels

225
Samsung lifelike pixels
Sursă foto: GizmoChina

Samsung a depus recent o cerere de marcă comercială pentru o nouă tehnologie de afișare numită Lifelike Pixels. Astfel ecranele OLED cu tehnologia Lifelike Pixels ar putea oferi o reproducere mai bună a culorilor și unghiuri de vizualizare mai largi decât afișajele OLED actuale.

Samsung Display a solicitat înregistrarea mărcii comerciale la KIPRIS în Coreea de Sud. Potrivit GizmoChina, tehnologia va fi folosită pe ecrane OLED pentru smartphone-uri și tablete. Cu toate acestea, tehnologia are și potențialul de a fi utilizată și în alte dispozitive, cum ar fi laptopurile cu afișaj AR/VR și ceasurile inteligente.

Samsung va lansa ecrane OLED Lifelike Pixels

Cererea de marcă Lifelike Pixels a fost depusă în Coreea la KIPRIS în aceeași zi în care compania a depus înregistrarea pentru marca comercială a termenului Flex Hybrid. Flex Hybrid este noul tip de afișaj Samsung Display care se pliază și glisează simultan. Acest tip de afișaj este conceput pentru viitoarele laptopuri care pot fi pliate într-o dimensiune mult mai mică. De asemenea, compania Samsung are încă trei tipuri de astfel de ecrane în diferite stadii de dezvoltare. Acestea sunt:

Nu este clar în acest moment cum funcționează tehnologia Lifelike Pixels. Noua tehnologie ar putea avea ceva de-a face cu o reproducere mult îmbunătățită a culorilor pe ecranele OLED. Aceasta ar fi o îmbunătățire majoră față de tehnologia Samsung OLED deja excelentă, cunoscută pentru raportul de contrast ridicat, unghiurile largi de vizualizare și timpi de răspuns rapid.

KIPRIS – Korea Intellectual Property Rights Information Service se ocupă de eliberarea de brevete și mărci în Coreea. KIPRIS a fost fondat în anul 1996. Este echivalentul din Coreea a USPTO – United States Patent and Trademark Office.

În concluzie, cererea Samsung Display depusă la KIPRIS pentru Lifelike Pixels indică faptul că Samsung lucrează la o nouă tehnologie de afișare care va fi folosită în produsele viitoare. Dacă ar fi să presupunem, ecranele Samsung OLED Lifelike Pixel le vom găsi în viitoarele tablete, telefoane, laptopuri sau ceasuri inteligente Galaxy.

Știm că ecranele OLED produse de Samsung Display sunt cele mai bune din lume. Sunt cumpărate de toți marii producători de telefoane și tablete, cum ar fi Apple, Google, Xiaomi, Sony, Motorola sau Oppo. În acest fel nu ar fi exclus ca noile ecrane OLED Lifelike Pixels să ajungă în viitor și la alți producători de smartphone-uri, tablete sau alte dispozitive.