Samsung își extinde dominația pe piața din Coreea de Sud în Q2 2020

612
Sursa Foto: Yonhap / en.yna.co.kr

Samsung Electronics Co. și-a extins în continuare dominanța pe piața internă a smartphone-urilor în al doilea trimestru din 2020. Datele provin dintr-un studiu de piață realizat de Counterpoint Research și publicat zilele trecute. Creșterea se datorează în mare măsură vânzărilor excelente din seria mid-range Galaxy A și din seria Samsung Galaxy S20.

Samsung a reprezentat o cotă de piață de 67% în perioada aprilie-iunie pe gazonul de acasă. Conform Counterpoint Research, citat de agenția de presă sud-coreeană Yonhap, Samsung aste în creștere cu 3% față de primul trimestru din acest an.

Samsung este urmată de Apple și LG în Coreea de Sud

Apple Inc. se clasează pe locul al doilea cu o cotă de 19%, în creștere cu 1% față de primul sfert din anul acesta. Cealaltă mare companie producătoare de smartphone-uri din Coreea de Sud, LG Electronics a ocupat locul trei. Conform Yonhap, LG are o cotă de piață de 13%, în scădere cu 3% față de primul trimestru din 2020.

Smartphone-ul iPhone SE de la Apple, lansat în luna mai, a fost cel mai bine vândut model în Q2 2020. Este oarecum surprinzător locul ocupat de smartphone-ul Apple în țara natală a companiei Samsung. A fost urmat, în Coreea de Sud, de dispozitivele Samsung Galaxy S20+ și Galaxy S20. Jumătate dintre primele 10 cele mai vândute smartphone-uri din al doilea trimestru au fost modele Galaxy A de la Samsung, potrivit Counterpoint Research. Acest lucru indică faptul că în general cumpărătorii locali au optat pentru achiziționarea telefoanelor bugetare în mijlocul pandemiei.

În Coreea de Sud femeile dau cadouri bărbaților de Valentine Day. Pe 14 martie, care este cunoscuta în Coreea sub numele de “White Day – Ziua Albă”, bărbații dau cadouri femeilor. La o lună după Ziua Albă, este sărbătorită Ziua Neagră de cei care nu au partener.

Surpriza Apple iPhone SE în Coreea la telefoanele mid-range

Vânzările de smartphone-uri la prețuri sub 400 USD au reprezentat 45 la sută în al doilea trimestru din acest an. Este un procent în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut când a fost înregistrat un procent de 33%. Este greu de explicat locul ocupat de Apple iPhone SE pe piața din Coreea. Compania de studiu de piață nu a publicat deocamdată rezultatele pe site-ul său. Este interesant să vedem și locurile ocupate de Samsung Galaxy A51 și Galaxy A71 în Coreea de Sud.

Counterpoint Research a declarat că vânzările de smartphone-uri din Q2 în Coreea au crescut cu 9% față de Q1 2020. În același timp, vânzările au scăzut cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Da, Samsung domină categoric cota de piață pe teren propriu, dar în Statele Unite balanța înclină în favoarea Apple. Pentru comparație, în SUA – fieful Apple, procentele sunt inverse. Apple are în SUA în Q2 2020 o cotă de piață de este de 47%, în timp ce Samsung are o cotă de piață de 23,2%.