Samsung își extinde ecosistemul de sănătate și bunăstare

191
Samsung isi extinde ecosistemul de sanatate
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Developer Conference 2022 (SDC22) a avut loc ieri la Moscone North în San Francisco, SUA. Cu această ocazie compania și-a prezentat mai multe dintre noile caracteristici software. În viitor acestea vor ajuta dezvoltatorii și comunitățile să modeleze obiceiurile de sănătate, bunăstare și siguranță.

Firma sud-coreeană a anunțat programul Samsung Privileged Health SDK, Fall Detection API și o soluție de cercetare în domeniul sănătății pentru programatori educaționali și clinici și oportunități continue pentru partenerii cu Health Connect.

Baza de sănătate a Samsung este înrădăcinată în hardware-ul nostru avansat și tehnologia senzorilor. Este în același timp susținută de ecosistemul nostru deschis și abordarea colaborativă”. A declarat TaeJong Jay Yang, vicepreședinte executiv și șeful R&D în domeniul sănătății la Mobile eXperience Business, potrivit Samsung Newsroom. „Sunt încântat să anunț instrumente extinse pentru dezvoltatori, API-uri și oferte pentru parteneri”.

Samsung Privileged Health SDK: Avansarea siguranței preventive la conducere

Samsung colaborează cu lideri selecționați din industrie pentru a dezvolta servicii de sănătate personalizate. Având siguranța ca unul dintre domeniile de interes ale Samsung, aceste colaborări vor oferi instrumente de prevenire cu totul noi pentru a face drumurile mai sigure prin identificarea semnelor timpurii de oboseală și stres al șoferului.

Samsung colaborează cu Tobii, un lider global în urmărirea ochilor și calcularea atenției. Tobii dezvoltă software pentru monitorizarea somnolenței, este un exemplu. Dacă utilizatorii aleg, SDK-ul Privileged Health de la Samsung îi permite lui Tobii să detecteze ritmul cardiac în timp real capturat de senzorii Galaxy Watch și să proceseze datele pentru a determina nivelul de somnolență al utilizatorului. De asemenea, Harman, lider în tehnologia mașinilor conectate, inovații audio și soluții IoT, a introdus recent Ready Care. Aceasta este o soluție completă de detectare în cabină și adaptată pentru siguranța și confortul șoferului. Pe lângă detectarea distragerii, oboselii și a semnelor vitale, Ready Care măsoară încărcarea cognitivă și nivelul de stres și oferă sugestii pentru rute alternative pentru a reduce stresul șoferului.

Servicii de sănătate Samsung: nou API de detectare a căderilor

Serviciile de sănătate oferă API-uri care permit dezvoltatorilor și terților să folosească senzorii și algoritmii puternici de pe Galaxy Watch. În acest fel dezvoltatorii pot veni cu oferte de sănătate mai precise și mai avansate. Acum Samsung introduce un nou API în ecosystem. Acesta oferă o sensibilitate reglabilă pentru detectarea căderilor, consolidând siguranța preventivă și pregătind terenul pentru și mai multe oferte potențiale.

Dezvoltatorii pot acum să creeze servicii folosind algoritmii de detectare a căderii de la Galaxy Watch. Aceștia detectează poticnirea sau căderea unui utilizator prin combinarea diferiților senzori, inclusiv un accelerometru și un giroscop. Acest API permite dezvoltarea de aplicații pentru utilizatorii care se pot confrunta cu accidente neașteptate. În plus, utilizatorii pot să ajusteze nivelurile de sensibilitate prin aplicația Galaxy Wearable. La fel ca urmărirea somnului care detectează mișcările agitate sau căderile din pat pentru o imagine mai completă a somnului, acest API deschide noi oportunități atât pentru dezvoltatori, cât și pentru utilizatori.

Soluție de cercetare end-to-end: accelerarea serviciilor și cercetării medicale

Samsung introduce, de asemenea, un proiect open-source care oferă soluții end-to-end combinând SDK, sistem backend și portal pentru o varietate de aplicații de sănătate. Acest set de instrumente de asistență medicală all-in-one împuternicește cercetarea și experiențele clinice – începând de la nivel de dezvoltator – prin furnizarea de informații avansate prin Galaxy Watches și wearable pentru a sprijini cercetarea medicală în instituții, spitale, centre de wellness și nu numai.

Cercetătorii pot folosi acest proiect open source pentru a construi module care le permit participanților să se alăture unui studiu într-un mod informat și fără fricțiuni, simplificând procesul de integrare. De asemenea, există șabloane flexibile de sondaj pentru a satisface nevoile în continuă schimbare ale organizațiilor. Astfel datele și informațiile relevante sunt adunate mai ușor de pe dispozitivele portabile, iar participanții sunt ghidați cu informații utile pe tot parcursul procesului. Datele criptate ale participanților sunt apoi transmise sistemului backend, unde comunitățile medicale și de sănătate monitorizează și analizează informațiile colectate. Apoi pot face planurile de tratament pentru pacienților, cercetările viitoare și multe altele.

Health Connect: perspectivă mai bună și control al datelor

Health Connect a fost anunțat în colaborare cu Google în această primăvară. Health Connect oferă dezvoltatorilor un singur set de API-uri care permit crearea de noi experiențe de fitness și sănătate. Health Connect este disponibil în prezent în versiune beta. Acesta oferă utilizatorilor controale de confidențialitate centralizate care facilitează acordarea permisiunii aplicațiilor de sănătate și fitness cu care doresc să partajeze datele de pe dispozitiv. Acum, Samsung Health și Fitbit, împreună cu cele mai importante aplicații de sănătate și fitness, inclusiv Leap Fitness, MyFitnessPal și Withings, au adoptat Health Connect pentru a permite o experiență de bine mai de impact și holistică. Și cu permisiunea unui utilizator, dezvoltatorii de aplicații pot folosi anumite date partajate prin Health Connect. De asemenea, le pot utiliza în propriile aplicații, pentru a oferi utilizatorilor o imagine mai completă a sănătății lor.

Samsung se angajează să ofere comunității sale (utilizatori, terți, dezvoltatori) instrumente și resurse pentru a construi servicii de sănătate mai conectate și diverse. Samsung va continua să ofere un ecosistem expansiv care oferă utilizatorilor mai multe perspective și informații despre sănătate și bunăstare.