Samsung a fabricat peste 300 de milioane de smartphone-uri în 2021

331
Samsung a fabricat peste 300 de milioane de smartphone-uri in 2021
Sursa Foto: SamMobile.com

S-ar putea crede că pandemia în curs și deficitul de componente care a urmat ar fi împiedicat capacitatea de fabricare a smartphone-urilor Samsung. Dar nu pare să fi fost cazul. Conform site-ului tehnic sud-coreean The Elec, Samsung a produs aproximativ 300 de milioane de smartphone-uri în anul 2021.

Din cele 300 de milioane de unități în total, Samsung a fabricat efectiv aproximativ 240 de milioane dintre ele. Restul au fost realizate de ODM-uri (original design manufacturer) precum Wingtech și Huaquin, conform site-ului olandez SamMobile. Se așteaptă ca acest număr să crească semnificativ, deoarece Wingtech a primit o comandă pentru alte 40 de milioane de smartphone-uri. Ale companii ODM, care lucrează pentru Samsung ar putea primi, de asemenea, comenzi crescute.

Samsung are obiective de producție mai înalte pentru 2022

Samsung va avea nevoie de tot ajutorul pe care îl poate obține pentru a-și atinge ținta de 334 de milioane de smartphone-uri. Acesta este numărul de telefoane pe care gigantul high-tech vrea să-l fabricate în 2022. Deși nu este o soluție ideală, ODM-urile oferă adesea răgaz, având grijă de producție și logistică, permițând companiei-mamă să se concentreze pe cercetare și dezvoltare.

Din cele 300 de milioane de unități fabricate, doar 20 de milioane au fost dispozitive din seria Galaxy S21. Este puțin probabil ca Samsung să fie încântat că a reușit să vândă doar 20 de milioane de smartphone-uri de ultimă generație într-un an întreg. Telefoanele din seriile Galaxy A, M și F au reprezentat probabil cea mai mare parte a vânzărilor. În cazul acestora The Elec nu a dat cifre defalcate de fiecare serie separat.

The Elec este un ziar tehnic online sud-coreean. Este specializat în știri din diverse ramuri aparținând industriei electronice, cum ar fi semiconductori, afișaje, baterii, etc. The Elec publică în general știri din Coreea și Asia.

Destul de interesant, Z Fold 3 și Z Flip 3 au depășit un milion de vânzări numai în Coreea. Chiar dacă nu avem cifre oficiale, cele două modele pliabile se vând foarte bine peste tot în lume. Notăm aici un plus pentru Galaxy Z Flip 3. Cum cele două pliabile au fost lansate în partea a doua a anului trecut (11 august cu vânzări din 27 august), cele două telefoane nu au putut contribui semnificativ ca procent din producție la totalul din 2021.

Samsung este optimist cu privire la viitorul modelelor sale pliabile. La aceste modele compania a crescut producția pentru a ține pasul cu eventuala cerere. Mai mult, anul acest este posibil să primim și alte tipuri de telefoane pliabile, rulabile sau multi-pliabile. Câteva dintre aceste modele au fost expuse de Samsung la CES 2022 Las Vegas.