Samsung Galaxy A53 cu patru camere la spate și o baterie mai mare

1001
Samsung Galaxy A53 cu patru camere si baterie mare
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung produce anual un număr foarte mare de modele de smartphone-uri. Cea mai mare atenție este de obicei acordată seriei Galaxy S de ultimă generație și modelelor pliabile din seria Z. Dar, dispozitivele din seria Galaxy A de gamă mică și medie asigură cele mai mari cifre de vânzări. De la ieftin la scump, Samsung a anunțat anul acesta pe Galaxy A02, Galaxy A12, Galaxy A22, A32, Galaxy A42, Galaxy A52 și Samsung Galaxy A72. În plus, au fost introduse și câteva variante „s” puternice, cum ar fi Galaxy A52s. Dar ce ziceți de viitorul Samsung Galaxy A53?

Modelele din seria Galaxy A5x sunt unele dintre cele mai bine vândute telefoane Samsung de ani de zile. Drept urmare, mulți așteaptă acum cu nerăbdare succesorul lui Galaxy A52. Noul model este așteptat în jurul lunii martie 2022. Designul lui Smsung Galaxy A53 5G a fost deja anunțat luna trecută. În ceea ce privește designul, smartphone-ul va avea multe asemănări cu predecesorul său, cu toate acestea există și diferențe.

Samsung Galaxy A53 5G fără mufă audio de 3,5 mm

Folosind toate informațiile disponibile, colaboratorul prietenilor noștri de la LetsGoDigital, designerul grafic Parvez Khan, alias Technizo Concept, a creat o serie de randări 3D ale smartphone-ului Galaxy A53. În imaginile produsului, noul model din seria Galaxy A este prezentat într-o culoare albă. Dispozitivul este, de asemenea, de așteptat să fie lansat în negru, albastru deschis și portocaliu.

Cea mai vizibilă schimbare este fără îndoială omisiunea mufei de 3,5 mm. Utilizatorii din seria Galaxy S au fost nevoiți să se descurce de ceva timp fără mufa pentru căști. Unii consideră că aceasta nu este nicio problemă și sunt la fel de fericiți să folosească o cască Bluetooth fără fir.

Bluetooth este o traducere în engleză a cuvântului scandinav Blåtand, supranumele regelui viking Harald I al Danemarcei (sec. X). El era renumit ca fiind foarte comunicativ și se pricepea să îi facă pe oameni să comunice între ei.

Alții optează în mod special pentru un smartphone din seria Galaxy A, deoarece aceste modele au o conexiune de 3,5 mm. Acest grup țintă ar trebui să ia în considerare trecerea la un alt brand în anul viitor, deoarece acum este clar că Samsung va omite această îndrăgită conexiune nu doar cu Galaxy A53, ci și cu Galaxy A73 și Galaxy A33.

Lipsa jack-ului de 3,5 mm creează spațiu suplimentar în partea de jos, astfel încât compartimentul cartelei SIM este mutat de sus în partea de jos. Veți găsi aici și conexiunea USB-C, un microfon și un difuzor.

Ecran cu rata de reîmprospătare de 120Hz pe Samsung Galaxy A53

Dispozitivul va avea un ecran care acoperă toată fața, deși marginea de jos a ecranului va fi mai groasă. Se așteaptă ca dimensiunea și rezoluția afișajului să rămână aceleași. Luminozitatea afișajului poate fi crescută, A52 are o luminozitate maximă de 800 niți. Probabil, afișajul plat de 6,5 inch (16,51 cm) Full HD+ AMOLED va avea o rată de reîmprospătare de 120Hz. Așa este și cazul lui Galaxy A52 5G, modelul 4G, în schimb, are un ecran de 90Hz.

La fel ca predecesorul său, Samsung Galaxy A53 5G va fi echipat cu un senzor de amprentă în ecran. Pe Samsung Galaxy A52 acest senzor funcționează cu acuratețe, este bun, dar cu siguranță nu este unul dintre cele mai rapide de acest gen. Deocamdată, nu se știe dacă noul model va fi echipat cu un scaner de amprentă îmbunătățit.

În plus, telefonul va fi puțin mai îngust decât predecesorul său. Dispozitivul este de așteptat să aibă o grosime de 8,14 mm – comparativ cu 8,4 mm cu A52. În plus, A53 va avea spatele plat, fără colțuri rotunjite. Ne așteptăm să vedem această actualizare de design cu Galaxy S22. Butoanele fizice sunt, ca de obicei la telefoanele Samsung, poziționate în partea dreaptă a dispozitivului. Tastele de volum vor fi deasupra și butonul de pornire/oprire dedesubt.

Camere asemănătoare cu Galaxy A52

Se știu foarte puține informații despre departamentul foto. Pe spate va avea, cel mai probabil patru camere. În ceea ce privește designul spate, acesta va fi aproape identic cu sistemul cu patru camere al lui Galaxy A52. Designul modulului este mai rafinat, are curbe mai netede, permițându-i să curgă mai frumos în panoul din spate.

Cel mai probabil, modelul din 2022 va fi echipat cu o cameră principală de 64 megapixeli. De asemenea, va avea un sistem de stabilizare optică a imaginii (OIS). Samsung A73 este de așteptat să fie primul și singurul model din seria Galaxy A care va fi echipat cu o camera de 108MP. Dacă rămâne aceeași cameră ultra-largă de 12MP, camera macro de 5P și camera de adâncime de 5MP, încă nu știm.

Pentru a putea face selfie-uri, este integrată o cameră în ecranul Infinity-O. Probabil că este din nou o camera de 32MP. Samsung oferă de obicei modelelor A5x o cameră selfie de înaltă rezoluție. Cifrele mari îi atrag pe tineri, care reprezintă un grup țintă important pentru modelele din seria A.

Desigur, vor exista și o mulțime de filtre și efecte disponibile pentru a vă lumina selfie-urile. În plus, este posibil să activați estomparea fundalului – făcând subiectul să iasă mai bine în evidență. Camera frontală poate fi folosită și pentru apeluri video. Videoclipurile pot fi surprinse în 4K UHD la 30fps cu această cameră frontală.

Android 12 și procesor Qualcomm Snapdragon sub capotă

Samsung Galaxy A53 5G va fi unul dintre primele smartphone-uri Samsung care rulează din cutie Android 12. Înainte de asta, seria Galaxy S22 este așteptată mai întâi, în februarie 2022. O lună (sau cel târziu două luni) mai târziu, A53 va apărea pe scenă. Acest dispozitiv poate fi prezentat simultan cu Galaxy A33 – care va rula și el pe noul sistem de operare Android 12. Galaxy A73 este așteptat ceva mai târziu.

Samsung oferă 3 ani de actualizări ale sistemului de operare Android și 4 ani de actualizări de securitate. Asta înseamnă că utilizatorii de Samsung Galaxy A53 se pot aștepta la o actualizare la Android 13, Android 14 și, eventual, la Android 15 în timp. Dar, până atunci vom fi în 2025 și este timpul să ne uităm la un telefon nou.

Se cunosc puține informații despre cipset în acest moment. Cel mai probabil, un Qualcomm Snapdragon va fi implementat din nou. Sub capota lui A52 5G se află Snapdragon 750G. A52s introdus mai târziu este alimentat de Snapdragon 778G foarte puternic. Cu Galaxy A52, Samsung a ales să lanseze atât un model 4G, cât și unul 5G. În 2022, este așteptat doar un model 5G. Probabil că vor fi lansate mai multe variante de memorie cu 6GB / 8GB RAM și 128GB / 256GB stocare.

Este de așteptat ca Samsung să ofere modelelor din seria Galaxy A în 2022 un slot pentru card de memorie micro-SD, pentru a extinde stocarea. Din păcate, această funcționalitate nu mai poate fi găsită în seria Galaxy S21 din acest an. Cu toate acestea, nu credem că Samsung va omite acest compartiment la modelele din seria Galaxy A 2022. Poate în viitor.

Baterie mai mare și certificare IP67 pe A53 (2022)

În ceea ce privește capacitatea bateriei, se pare că aceasta este în creștere. Cel mai probabil, A53 va fi echipat cu o baterie de 4.860mAh. Este semnificativ mai mare decât bateria de 4.500mAh în predecesorul său – în ciuda faptului că Galaxy A52 are un ecran similar de 6,5 inch și rata de 120Hz.

În practică, acest lucru va însemna că Galaxy A53 oferă o durată de viață și mai mare a bateriei decât predecesorul său – care durează aproximativ două zile cu utilizare medie. Probabil că modelul A53 din 2022 va suporta din nou încărcarea cu fir de 25W. Nu știm deocamdată dacă va avea și încărcare fără fir.

De asemenea, presupunem că telefonul va fi din nou certificat IP67. Asta înseamnă că telefonul este rezistent atât la praf, cât și la apă. Puteți scufunda dispozitivul până la 1 metru adâncime timp de 30 de minute. O ploaie puternică nu îi va face absolut niciun rău.

Galaxy A52 este disponibil ca model 4G și 5G la un preț de pornire de 350€, respectiv 430 euro. Doar o variantă 5G este așteptată de la Galaxy A53. Este posibil ca prețul să fie ajustat ușor în scădere, de exemplu un preț de vânzare cu amănuntul sugerat de aproximativ 400€. Dar, pentru a menține acest model la prețuri accesibile, Samsung va trebui să pună dispozitivul pe piață pentru un raport preț/calitate competitiv.

Nu sunt încă disponibile informații despre data lansării și punerii la vânzare. Știm că din Samsung Galaxy A53 vor fi produse ~28 de milioane de bucăți. Producția va începe în primul trimestru al anului 2022. Probabil, acest lucru va duce la prezentarea lui Samsung A53 în martie/aprilie 2022.

SURSĂLetsGoDigital