Samsung Galaxy A82 5G confirmat pe site-ul oficial al companiei

575
Samsung Galaxy A82 5G confirmat pe site oficial al companiei
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung lucrează pe mai multe fronturi la diferite noi smartphone-uri, inclusiv la un Samsung Galaxy A82 5G. Acesta este în stadiu foarte avansat de producție, lansarea lui se apropie foarte mult. Au apărut informații despre specificațiile acestuia, despre baterie și chiar fotografii cu el.

Deși telefonul nu a fost prezentat oficial, existența sa a fost confirmată, deoarece Samsung l-a menționat pe propriul său site. O variantă axată pe securitate a lui Samsung Galaxy A82 5G a fost lansată în Coreea de Sud în urmă cu câteva săptămâni. Aici smartphone-ul a fost lansat sub numele de Samsung Galaxy Quantum 2. Cel mai probabil și viitorul A82 5G va avea specificații similare, mai puțin cip-ul cuantic QRNG (Quantum Random Number Generation).

Samsung Galaxy A82 5G cu ecran de 6,7 inch și baterie de 4.500mAh

Numele Samsung Galaxy A82 5G a fost menționat de companie pe pagina sa de urmărire a actualizărilor de software. Va primi actualizări de securitate doar la trei luni și două actualizări majore de Android. De asemenea, înseamnă că Samsung ar putea lansa în curând Galaxy A82 5G în afara pieței sale interne. Designul și specificațiile telefonului ar putea fi extrem de similar cu Samsung Galaxy Quantum 2.

Conform informațiile de până acum, Galaxy A82 5G va avea un ecran Super AMOLED Infinity-O de 6,7 inch (17,02 centimetri). Ecranul va avea o rezoluție QHD+ și suport pentru o rată de reîmprospătare de 120Hz (la rezoluție Full HD+). De asemenea, are un cititor de amprente ultrasonic in-display și difuzoare stereo. Telefonul va fi lansat cu sistemul de operare Android 11 din cutie, conform SamMobile. Se așteaptă să vină echipat cu procesor Snapdragon 855+, 6GB RAM, 128GB stocare internă și un slot pentru card Micro-SD.

Bluetooth 5.0 a fost lansat în 2016. A promis viteze mai mari, rază mai mare și o capacitate mai mare de transmitere a mesajelor. A inclus și  îmbunătățirea interoperabilității cu alte tehnologii wireless. Seria Galaxy S8 a fost prima de la Samsung cu Bluetooth 5.0.

În față, Samsung Galaxy A82 5G ar putea avea o cameră selfie de 10MP. Modulul foto de la spate va avea trei camere: principală de 64MP cu OIS, 12MP ultra-wide și una macro de 5MP. Se așteaptă ca telefonul să accepte înregistrări video 4K 30 fps folosind camera din spate. Alte caracteristici ar putea include GPS, 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, NFC și port USB Tip-C. Va aprinde luminile pe acest smartphone o baterie de 4.500mAh cu încărcare rapidă de 25W.