Samsung Galaxy Home Mini 2 poate fi lansat în curând

325
Samsung Galaxy Home Mini 2 poate fi lansat in curand
Sursa Foto: via phonearena.com

În luna noiembrie a anului trecut, am scris că Samsung lucra la un succesor al puțin cunoscutului difuzor inteligent Galaxy Home Mini. Galaxy Home Mini a fost lansat și este la vânzare doar în Coreea de Sud. Acum am aflat că un difuzor inteligent Samsung Galaxy Home Mini 2 este aproape de a fi lansat de compania sud-coreeană.

Pentru acest, momentan ipotetic, Samsung Galaxy Home Mini 2 ne așteptam la o lansare în timpul MWC 2021 de anul trecut. Dar evenimentul de la Barcelona a trecută și nu am avut parte de o nouă boxă inteligentă Samsung. Acum se pare că Samsung lucrează la un alt difuzor inteligent care cu siguranță nu va fi anulat.

Prima tentativă Samsung de a lansa un difuzor inteligent a fost cu Galaxy Home. Acesta a fost anunțat în august 2018, alături de Galaxy Note 9 și smartwatch-ul Galaxy Watch original. Difuzorul nu a fost niciodată lansat, dar la sfârșitul lui 2019 Samsung a prezentat un Galaxy Home Mini mai mic. Nici acest difuzor nu a avut niciodată o lansare la nivel mondial, a fost disponibil doar în Coreea.

Samsung Galaxy Home Mini 2 pare aproape de lansare

Acum, mulțumită lui Max Jambor, via PhoneArena, avem informații despre noua boxă inteligentă Samsung și data potențială a lansării. Jambor a postat pe Twitter că Samsung Galaxy Home Mini 2 „nu mai este prea departe”. Max Jambor, cu isoric bun din domeniu, chiar a distribuit și numărul de model al dispozitivului – (SM-V320).

Samsung a întârziat la petrecerea mondială cu modelele sale de difuzoare inteligente. Doar tentativa amintită mai sus și lansarea în Coreea a modelului Mini cu seria Samsung Galaxy S20, sunt de amintit. Cu toate acestea, se pare că Samsung nu renunță la ideea de a-și face propriul difuzor inteligent. Acesta trebuie să concureze pe piață cu difuzoarele inteligente Google Nest Mini și Amazon Echo.

Primul difuzor inteligent a fost Echo Amazon lansat pe 6 noiembrie 2014. Primul loc în cota de piață a difuzoarelor inteligente (Q3 2021) este ocupat de Amazon cu 26,4%. Google este pe doi cu 20,5%. Urmează Baidu, Alibaba și Xiaomi.

Nu este clar dacă Samsung Galaxy Galaxy Home Mini 2 va folosi același asistent vocal Bixby sau dacă Samsung va folosi Alexa sau Google Assistant. Totuși utilizarea lui Bixby credem că ar diferenția acest difuzor Samsung de concurența cu boxele inteligente sus amintite.

Chiar dacă Samsung în sine nu a lansat încă un difuzor inteligent de clasă, subsidiarele sale au vândut multe difuzoare inteligente cu alți asistenți digitali. Samsung deține Harman International, care vinde produse audio sub multe mărci, precum JBL și AKG. JBL a lansat difuzoare inteligente cu Google Assistant, este vorba despre JBL Link View 8 și JBL Link Portable.

Max Jambor susține că difuzorul va fi lansat pe 8 februarie, cu o producție inițială de doar „câteva mii de unități”.