Aici Samsung Galaxy S21 FE îl bate pe Galaxy S22

475
Samsung Galaxy S21 FE
Sursa Foto: galaxyclub.nl

La începutul acestui an compania Samsung a lansat smartphone-ul Galaxy S21 FE. Cu toate acestea, dezvăluirea noii serii Galaxy S22 este deja pe agenda lunii viitoare. Prin urmare, tot mai multă lume își pune întrebarea: ar trebui să cumpăr acum Samsung Galaxy S21 FE sau să aștept pe Galaxy S22? Deși fiecare ar trebui să ia propria decizie, există un punct cheie în care credem că Galaxy S21 FE învinge modelul Samsung Galaxy S22.

Este puțin… dificil să compari telefoanele existente cu dispozitive care nu sunt încă pe piață. Sau mai degrabă: un dispozitiv pe care îl ai deja în mână, cu un dispozitiv pe care nici măcar nu l-ai văzut. Prin urmare, o comparație extinsă între Samsung Galaxy S21 FE și Samsung Galaxy S22 va urma abia mai târziu în acest an. Dar în acest moment suntem convinși deja de un lucru. Conform GalaxyClub, în materie de baterie S21 Fan Edition este mai bun ca viitorul Galaxy S22.

Baterie mai bună pe Samsung Galaxy S21 FE decât pe Galaxy S22

Știm deja că modelul Galaxy S22 va avea o baterie mai mică decât predecesorul său. Capacitatea de 3.700 mAh a bateriei este cea mai mică dintr-un telefon Galaxy S de la seria Galaxy S10 încoace. Acest lucru ar trebui să fie compensat de un procesor mai rapid, care – se pare în acest moment – este ceva mai eficient din punct de vedere energetic decât cip-urile din generația actuală.

Pe de altă parte, Samsung Galaxy S21 FE are o baterie de 4.500 mAh, și din toate informațiile preliminare, consumul este excelent optimizat. Ca o primă concluzie: Galaxy S21 Fan Edition are o viață grozavă a bateriei și pare să depășească toate celelalte modele Galaxy S21. Cu o marjă decentă, bineînțeles.

Blackview BV9100 este telefonul cu cea mai mare baterie de pe piață: 13.000mAh! A fost lansat în august 2019. Este certificat IP68, IP69K și MIL-STD-810G. Corpul este realizat din aliaj de aluminiu, cauciuc și policarbonat.

Asfel cel mai probabil Galaxy S21 FE va fi King Battery Life în segmentul de smartphone-uri de ultimă generație Samsung. Desigur, seria Galaxy S22 va avea hardware mai rapid și camere foto mai bune – cel puțin asta știm deja. Dar șansa ca Galaxy S22 să fie mai bun ca Galaxy S21 FE în ceea ce privește bateria este minimă.

Desigur, nu același lucru este valabil pentru Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Acestea vor avea baterii de de 4.500, respectiv 5.000 mAh. Dar rețineți că S21 FE este mai bun ca Galaxy S21 Ultra – tot cu o baterie de 5.000 mAh.

Galaxy S21 Fan Edition – un excelent smartphone

Mai simplu spus, Galaxy S21 FE va fi în 2022 un telefon Samsung de ultimă generație cu cea mai mare durată de viață a bateriei raportată la prețul telefonului. Pentru mulți, această caracteristică va depăși cu ușurință camerele mai bune de pe Galaxy S22 și hardware-ul mai rapid. În cele din urmă, actualul Snapdragon 888 din Galaxy S21 FE, în combinație cu ecranul de 120Hz, oferă și sesiuni de jocuri foarte bune. Și, nu trebuie să uităm nici camerele telefonului Samsung Galaxy S21 Fan Edition. Nu sunt mai prejos decât cele din modelele obișnuite S21.

Desigur, Samsung Galaxy S21 FE mai are un alt avantaj față de seria Galaxy S22: este deja disponibil. La momentul scrierii, trebuie să așteptați mai mult de o lună pentru Galaxy S22. Galaxy S21 FE are un preț de vânzare cu amănuntul sugerat de 749 euro pentru modelul de 128GB. Prețul de 819€ este pentru versiunea cu stocare de 256GB. Tot ce putem spune în final: Samsung Galaxy S21 FE este un excelent smartphone, poate singura lui hibă este că a venit într-un moment nepotrivit. Vedeți pe I❤️Samsung câte actualizări va primi Galaxy S21 FE și cât de des!

Dacă decideți să cumpărați un Galaxy S21 FE, faceți-o până pe 23 ianuarie. Până atunci, puteți obține un set de căști Galaxy Buds 2 cu dispozitivul, cu o precomadă pe site-ul Samsung. Acestea au în mod normal un preț de vânzare cu amănuntul sugerat de aproximativ 149 euro, deși în prezent le puteți cumpăra undeva în jur de 115€.