Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

382
Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mica
Sursa Foto: galaxyclub.nl

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria care ar trebui să ajungă în modelul de bază nu au apărut informații verificabile. Astăzi putem împărtăși detalii concrete despre sursa de energie a acestuia. Modelul de bază al viitoarei serii S22, Samsung Galaxy S22 va avea o baterie mai mică decât Galaxy S21.

Bateria viitorului Samsung Galaxy S22 are numărul de model EB-BS901ABY. Ea aparține telefonului cu numărul de model SM-S901, alias Galaxy S22 și are o capacitate nominală de 3.590mAh. Pentru comparație, bateria aflată pe Samsung Galaxy S21 are o capacitate nominală de 3.880mAh. Deci, acolo unde S21 are o capacitate tipică de 4.000mAh, Galaxy S22 va avea una de 3.700mAh. Prin urmare, Samsung Galaxy S22 primește o baterie cu 7,5% mai mică decât cea aflată în modelul Samsung Galaxy S21.

Samsung Galaxy S22 – cea mai mica baterie din seria S22

Desigur, asta se încadrează frumos în imaginea de ansamblu a viitoarei serii Samsung Galaxy S22. Anterior, am dezvăluit că Galaxy S22+ va avea o baterie de 4.500mAh. În timp ce S21+ are o baterie de 4.800mAh la bord. Doar Galaxy S22 Ultra rămâne la același nivel cu Galaxy S21 Ultra cu o capacitate a bateriei de 5.000mAh.

Pentru a putea realiza o durată de viață a bateriei comparabilă, Samsung va trebui să optimizeze alte părți ale seriei S22. Noul ecran Eco² OLED – care și-a făcut debutul în Galaxy Z Fold 3 – poate contribui la acest lucru. La urma urmei, ecranul respectiv promite economii de energie de până la 25% cu aceeași luminozitate.

GalaxyClub este un site olandez independent scris de profesioniști din domeniul telefoniei mobile. Publică informații de ultimă oră despre telefoanele și tabletele Samsung. Este un site web serios și bine informat. Nu este afiliat Samsung.

Procesorul poate fi, de asemenea, o sursă potențială de economii, conform GalaxyClub. Dacă viitorul Exynos 2200 – care a apărut cu GPU AMD pe Geekbench recent – va fi acesta, rămâne de văzut. În orice caz, este clar pentru moment că modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie mai mică. Bateriile mai mici pe noua serie emblematică Samsung pot fi și un indiciu de creștere a vitezei de încărcare. Samsung va crește viteza de încărcare rapidă pe seria Galaxy S22, care va ajunge la 45 de wați.

Cu toate acestea, nu se poate nega că o astfel de baterie mai mică îi va face pe mulți entuziaști să se încrunte pentru moment. Dar, până la lansarea la începutul anului 2022, probabil că vom afla mai multe despre modelele din seria Galaxy S22.