Seria Samsung Galaxy S22: sfaturi și trucuri pentru camere și fotografii

1641
Seria Samsung Galaxy S22 trucuri pentru camere si fotografii
Sursa Foto: via phonearena.com

Seria Samsung Galaxy S22 este deja pe tarabe și din primele informații se bucură de mare succes. Toate cele trei modele se vând foarte bine. Între cele trei telefoane emblematice – Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra – sunt multe asemănări dar și deosebiri. În acest articol ne vom ocupa despre camerele foto și vă vom arăta mai multe trucuri, dar și sfaturi pentru a reuși cele mai bune fotografii cu noile telefoane.

Camerele de pe seria Samsung Galaxy S22 sunt destul de diferite, Samsung Galaxy S22 Ultra fiind regele trio-ului. Dar sunt multe lucruri pe care le au în comun și multe care trebuie explicate. Acest lucru vom face mai jos, prin intermediul colegilor noștri de la site-ul PocketLint. Vom specifica mai jos dacă este este vorba de trucul sau sfatul despre o anumită caracteristică de pe Galaxy S22, Galaxy S22+ sau Galaxy S22 Ultra.

Trucuri și sfaturi pentru camerele de pe seria Samsung Galaxy S22

Activați modul de 108 MP (doar S22 Ultra). Samsung Galaxy S22 Ultra are o cameră de 108MP, dar implicit este setată la 12 megapixeli. Dacă doriți rezoluția completă, atingeți butonul pentru raportul de aspect din aplicația Cameră și veți vedea opțiunea „3:4 108MP”. Atenție! Nu puteți fotografia la 108MP în Galaxy S22 și Galaxy S22+, deoarece au camere principale de 50MP.

Activați captura video 8K. Dacă doriți să capturați videoclipuri la cea mai înaltă rezoluție, intrați în Modul Video din aplicația Cameră și atingeți pictograma raportului de aspect – veți vedea opțiunea pentru 8K 24.

Activați modul de sugestii de fotografii. O funcție introdusă de mult pe seria Galaxy S10, va analiza scena și va sugera cea mai bună compoziție. Camera vă va sugera cea mai bună fotografie pe care o puteți realiza și vă va ajuta să o aliniați folosind un ghid de pe ecran. Deschideți aplicația Cameră și atingeți roata de setări și veți găsi opțiunea de activare.

Utilizați optimizatorul de scenă pentru a vă îmbunătăți fotografiile. Optimizatorul de scenă folosește inteligența artificială (AI) pentru a vă îmbunătăți fotografiile, precum și pentru a vă permite fotografii de noapte foarte bune. În aplicația Cameră, selectați codul de setări din stânga sus, apoi activați „Optimizatorul scenei”. Când ați făcut o fotografie, o veți vedea că se ajustează automat în fața ochilor dvs., cu un simbol circular dublu care arată că camera a făcut optimizări.

Night Mode și lansarea rapidă a camerei

Folosiți modul noapte pentru fotografii mai bune cu lumină scăzută. Modul Noapte efectuează expuneri lungi în lumină scăzută și se pornește automat – pe care îl puteți vedea când un simbol al lunii este afișat în galben în colțul din dreapta jos al vizorului aplicației Cameră. Atingeți această pictogramă cu lună, transformând conturul în alb și se dezactivează.

Cum să ieșiți dintr-un mod foto. Dacă selectați un mod de cameră – din meniul „Mai multe”, de exemplu – și doriți să reveniți la implicit, nu este imediat evident ce vrea acest cuvânt. Dacă aveți controlul prin gesturi activat, va trebui să glisați înapoi pentru a reveni la vizorul normal, în caz contrar utilizați butonul înapoi a tastei soft Android (dacă sunteți în modul Foto implicit, totuși, butonul Înapoi va închide aplicația Cameră).

Lansare rapidă a camerei foto. În mod implicit, o apăsare dublă pe butonul lateral va lansa camera. Dacă doriți să schimbați acest lucru, de exemplu, deschideți o altă aplicație, apoi accesați Setări -> Funcții avansate -> Tastă laterală.

Schimbarea modurilor camerei. Puteți trece prin modurile din vizorul aplicației Cameră: Foto este implicit, cu Video și Mai multe în dreapta, Portret în stânga.

Editați modurile camerelor disponibile. Nu trebuie să rămâneți la opțiunile implicite de mai sus – puteți adăuga sau elimina moduri pe care le considerați mai utile. Accesați Mai multe, unde veți vedea un „Adăugați+” în colțul din dreapta jos. Atingeți-l și vă va permite să trageți acele moduri pe care le doriți în bara care poate fi glisată, deci nu trebuie să deschideți Mai multe pentru a le selecta.

Seria Samsung Galaxy S22: trucuri pentru camere și fotografii

Comutați rapid de la camera din spate la cea frontală. Pur și simplu glisați în sus sau în jos când vă aflați în aplicația Cameră și va comuta între vizualizarea camerei din spate și față. Sau puteți apăsa de două ori butonul de pornire din nou și camerele se vor comuta.

Activați captura brută. Dacă doriți ca fișierele DNG să fie salvate precum și JPEG obișnuit, accesați setările aplicației Cameră și selectați „Formate de imagine”. Aici veți găsi opțiunea de a salva „copii RAW” și, de asemenea, să activați HEIF (imagini de înaltă eficiență).

Activați stabilizarea video. Există două versiuni de stabilizare: una în setările camerei care pare să se aplice tuturor, sau „Super Steady”, cea din urmă fiind mult mai dramatică. Când în videoclip, veți vedea o mână cu linii ondulate în jurul ei – o pictogramă – atingeți aceasta, se va contura galben pentru a arăta că este activă. Notă: cu Super Steady activ, rezoluția dvs. de captură ajunge la 1080p60. Dacă ați selectat 8K sau UHD (4K), atunci camera va trece automat la FHD.

Filmați în video HDR10+: HDR10+ este o funcție beta (sau „Labs”). Deschideți aplicația Cameră, apăsați butonul de setări, apoi selectați „Opțiuni avansate de înregistrare”. Aici veți vedea opțiunea pentru formatul de captură cu gamă dinamică înaltă, dar este disponibilă numai dacă fotografiați 1080p30 – orice rezoluție sau o rată a cadrelor mai mari și va fi inactivă.

Faceți un portret selfie. Trebuie doar să comutați la camera frontală și să selectați Portret din meniu. Există șapte efecte și fundaluri diferite de încercat, deschise prin simbolul circular din partea dreaptă jos a vizorului.