Samsung Galaxy S22 Ultra: concept cu slot micro-SD și mufă pentru căști

506
Samsung Galaxy S22 Ultra cu slot microSD si mufa pentru casti
Sursa Foto: letsgodigital.org

Evenimentul Galaxy Unpacked 2021 este istorie. Am primit pe Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Watch 4, Watch 4 Classic și Galaxy Buds 2. Galaxy S21 FE mai așteaptă puțin. Cu toate acestea, pentru noi inovații, va trebui să așteptăm seria Samsung Galaxy S22, de la începutul anului 2022.

Din moment ce va dura încă o jumătate de an până când seria Samsung S22 va fi anunțată oficial, multe detalii sunt încă necunoscute. Cu toate acestea designerul grafic Jermaine Smit, alias Concept Creator a făcut un model conceptual al noului model de top, Galaxy S22 Ultra.

Jermaine a adoptat deviza: „Înapoi la esențial”. Cu alte cuvinte: readuceți toate elementele esențiale și nu mai lăsați în afara caracteristicile de care utilizatorii s-au atașat atât de mult. Gândiți-vă la o conexiune de 3,5 mm, la un compartiment micro-SD și, bineînțeles, la încărcător. Cu câțiva ani în urmă, aceste funcționalități erau încă considerate standard, în zilele noastre sunt tot mai mult o raritate. Din păcate Apple și Samsung au fost în fruntea acestor schimbări nedorite.

Samsung Galaxy S22 Ultra cu mufă de 3,5 mm și slot micro-SD

Se așteaptă ca Samsung să anunțe alte trei modele, conform LetsGoDigital. Pe lângă modelul de bază, sunt așteptațe un Galaxy S22+ și un S22 Ultra. Ultra va avea mai multe caracteristici suplimentare în comparație cu celelalte două modele. Este posibil să vină cu un ecran curbat de 6,81 inch (17,30 cm) cu o rată de reîmprospătare adaptivă de 120Hz.

Ne lipsește de ceva timp mufa pentru căști la modelele high-end de la Samsung. Acest lucru duce încă la dezamăgirea multor entuziaști audio. Deși este bineînțeles posibil să folosiți căști Bluetooth fără fir, cum ar fi noul Galaxy Buds 2 și Galaxy Buds Pro. Jermaine ar prefera să vadă Samsung adăugând din nou o mufă pentru căști de 3,5 mm. Există, de asemenea, un compartiment micro-SD. În partea stângă sus, spațiul este făcut pentru un suport pentru cartela SIM, care oferă și loc pentru a introduce un card de memorie micro-SD. Seria Samsung Galaxy S21 nu mai acceptă un card micro-SD, limitând utilizatorii la soluții cloud pentru a extinde stocarea.

Prima cartelă SIM a fost dezvoltată în 1991 de producătorul de carduri inteligente din München Giesecke & Devrient. Acesta a vândut primele 300 de cartele SIM operatorului finlandez de rețea fără fir Radiolinja.

Acesta este desigur un model conceptual. Șansa este foarte mică ca Samsung să aleagă de fapt să readucă conexiunea de 3,5 mm și slotul microSD. Dar speranțe sunt întotdeauna.

Încărcător Samsung cu putere de încărcare de 45W

Asta ne aduce la a treia parte care a fost odată atât de normală, dar nu mai este inclusă ca standard. Este vorba despre un încărcător. În urmă cu câțiva ani, nimeni nu și-a putut imagina că un încărcător nu mai poate fi găsit în pachetul de vânzări. Prin includerea protecției mediului, producătorii au găsit un motiv pentru ca să omită acest încărcător necesar.

În conceptul său de Samsung Galaxy S22 Ultra, Jermaine a pus și un încărcător în cutie. În ceea ce privește viteza de încărcare, a fost ales un încărcător rapid de 45W. Întreaga serie Galaxy S21 – inclusiv S21 Ultra – oferă suport pentru încărcare rapidă de 25W. În timp ce Galaxy S20 Ultra, lansat anterior, este echipat cu tehnologie de încărcare rapidă de 45W.

Dar, Samsung pare să facă progrese în fundal. Recent un încărcător de 65W de la Samsung a apărut online. Astfel Galaxy S22 Ultra poate fi primul smartphone care oferă suport pentru această tehnologie de încărcare rapidă. Capacitatea bateriei de 5.000mAh va rămâne probabil aceeași.

Va avea sau nu S22 Ultra cameră selfie sub afișaj

Galaxy Z Fold 3 este primul smartphone Samsung în care camera selfie este plasată sub ecranul flexibil. Întrebarea acum este ce soluție preferă Samsung pentru modelele viitoare. Nu știm dacă Samsung va echipa pe S22 Ultra cu o cameră in-display. Principalul motiv este calitatea imaginii. Nu este încă sufficient de bună pentru pretențiile high-end Samsung și, este încă ușor vizibilă – în ciuda faptului că este situată sub ecran.

Cu Z Fold 3, acest lucru este de o importanță minoră, deoarece utilizatorii nu trebuie neapărat să utilizeze camera sub-display pentru a face selfie-uri. În cele din urmă, cu smartphone-ul pliabil, o cameră suplimentară este disponibilă prin intermediul ecranului exterior. Desigur, acest lucru nu se aplică unui telefon precum Samsung Galaxy S22 Ultra.

În ceea ce privește calitatea, camera selfie de 40MP a modelului S21 Ultra nu poate fi comparată cu noua cameră sub-panou de 4MP de pe Fold. Parțial din acest motiv, puțin probabil ca această camera să apară în seria S în 2022. Tehnologia este încă departe de a fi la cele mai înalte standarde.

Prin urmare, cel mai probabil vom primi o camera selfie în gaura din ecran. Ne așteptăm la aceeași camera de 40MP de pe S21 Ultra care face selfie-uri excelente. În privința celorlalte camere spate, Samsung colaborează cu Olympus pentru camera principală. Alături de aceasta vor fi probabil una cu unghi larg, una cu unghi ultra-larg și un teleobiectiv. Dar, în acest concept Jermaine a echipat smartphone-ul cu un teleobiectiv cu diafragmă variabilă.

Samsung are, de asemenea, o oarecare experiență în utilizarea unei diafragme variabile. Atât seria Galaxy S9, cât și seria Galaxy S10 au fost echipate cu un obiectiv cu unghi larg cu o deschidere variabilă. Acum așteptăm un teleobiectiv cu diafragmă variabilă.

Smartphone Samsung cu GPU AMD și suport pentru Ray tracing

Samsung optează în mod normal pentru două cipuri diferite pentru modelele sale din seria Galaxy S. Varianta Snapdragon este de obicei utilizată în SUA și Coreea, Samsung Exynos este utilizat pentru Europa și alte părți ale lumii.

În luna iunie a acestui an, AMD a clarificat în timpul Computex 2021 că noul Exynos 2200, va fi echipat cu un GPU AMD cu arhitectură RDNA2. De asemenea, acceptă urmărirea razelor și umbrirea cu rată variabilă. Ray tracing este o tehnică de redare care face ca imaginile jocului să pară mult mai realiste, îmbunătățind umbrele și reflectivitatea. Este o caracteristică apreciată a celor mai recente console de joc, Sony PlayStation 5 și Xbox Seria X. Fără îndoială, va oferi și valoare adăugată în S22 Ultra.

Umbrirea cu rată variabilă (VRS) este o tehnică în care rata de umbrire variază pentru diferite părți ale cadrului. Acest lucru reduce încărcarea pe GPU. Tehnici precum ray tracing și umbrirea cu rată variabilă vor face seria Samsung Galaxy S22 și mai atractivă pentru jucătorii mobili.

În ceea ce privește software-ul, la fel ca toate smartphone-urile Galaxy, noul S22 va rula pe sistemul de operare Android. Android 12 va fi disponibil până atunci. Desigur, Samsung va proiecta o nouă interfață de utilizare One UI pentru aceasta. În plus, producătorul sud-coreean oferă 3 ani de actualizări ale sistemului de operare Android și 4 ani de actualizări ale firmware-ului (5 ani pentru variantele Enterprise Business).

În cele din urmă vom vedea dacă Galaxy S22 Ultra va fi compatibil cu Samsung S Pen. S21 Ultra a fost primul și încă singurul model din seria S care poate fi utilizat cu acest stilou.

Încă multe necunoscute despre viitoarea serie Galaxy S22

În afară de procesor, rămân multe necunoscute despre specificațiile seriei Galaxy S22 și a lui Samsung Galaxy S22 Ultra. Nu este atât de ciudat, având în vedere că lansarea acestui smartphone este încă la jumătate de an distanță. Nu știm prețurile sau culorile alături de alte lucruri despre viitoarea serie Galaxy S22.

Odată cu trecerea timpului, vor fi dezvăluite fără îndoială mai multe detalii despre noile dispozitive din seria Galaxy S22. Probabil, un Galaxy Unpacked 2022 va fi organizat în ianuarie pentru a anunța oficial noile dispozitive.

Înainte de a fi anunțate modelele 2022, Samsung Galaxy S21 FE va sosi mai întâi. Acest smartphone a fost inițial planificat pentru luna august, dar din cauza lipsei de cipuri, lansarea a fost amânată în toamna anului 2021. Un Galaxy Note 21 nu mai este așteptat anul acesta, dar un Galaxy Note 22 va apărea anul viitor.

SURSĂLetsGoDigital