Samsung Galaxy S23 a apărut pe Geekbench, știm câteva specificații

322
Sursa foto: galaxyclub.nl
Sursa foto: galaxyclub.nl

Primul model Galaxy S23 a fost găsit recent în baza de date a site-ului de referință Geekbench. Este vorba despre versiunea americană a modelului mai mic Samsung Galaxy S23, cu numărul de model SM-S911U. Informațiile din baza de date arată că acest dispozitiv rulează pe un nou procesor Qualcomm cu numele de cod Kalama. Acesta sigur va fi Snapdragon 8 Gen 2 despre care se zvonește de ceva timp. Presupunem că Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra vor primi exact același procesor.

Procesorul are un nucleu cu o viteză de până la 3,36 GHz și patru nuclee la 2,8 GHz. Are și trei nuclee eficiente din punct de vedere energetic care rulează la o viteză de 2,02 GHz. Alegerea pentru patru miezuri „medii” și „doar” trei miezuri economice este izbitoare. Potrivit GalaxyClub, se mai află la bordul lui Snapdragon 8 gen 2 și GPU-ul Adreno 740.

Samsung Galaxy S23 a fost testat pe Geekbench cu sistemul de opeare Android 13 și 8GB de memorie RAM. Scorurile înregistrate – 1.524 puncte în single-core, 4.597 multi-core – sunt bune. Dar, trebuie să rețineți că acesta este un prototip care se va optimiza pe parcurs. Cu toate acestea, acestea arată deja o îmbunătățire clară în comparație cu procesoarele de vârf Android actuale. Din păcate, această listare nu spune nimic despre viitoarele modele europene Galaxy S23 și despre ce procesor va fi inclus.

Samsung Galaxy S23 cu baterii de la Amperex și Samsung SDI

Au existat câteva zvonuri în ultima vreme despre bateriile care se vor găsi în diferitele modele Galaxy S23. Putem dezvălui datele exacte a două dintre cele trei dispozitive astăzi. Să începem cu S23+. Știm acum că această variantă „de mijloc” Galaxy S23+ are numărul de model SM-S916 și, prin urmare, bateria corespunzătoare EB-BS916ABY. Aceasta are o capacitate nominală exactă de 4.565 mAh, care în practică va fi de o capacitate tipică de 4.700 mAh. Este mai mare decât baterie de pe Galaxy S22+, dar puțin mai mică decât ce avem pe Galaxy S21+. Deocamdată, Samsung pare să fi comandat baterii de la doi producători: Amperex (ATL) din China și Samsung SDI din Vietnam. Momentan Samsung nu mai colaborează pentru baterii cu LG Chem din Coreea.

LG Chem este cea mai mare companie chimică sud-coreeană. La nivel global ocupă locul 10. A fost fondată în 1947 și are sediul central în Seul. Compania are opt fabrici în Coreea și o rețea de 29 de locații comerciale în 15 țări.

La fel și bateria Galaxy S23 Ultra, cu numărul de model EB-BS918ABY. Are o capacitate nominală de 4.855 mAh și o capacitate tipică de 5.000 mAh. Într-adevăr, este exact același cu bateria din Galaxy S22 Ultra. Și acesta este fabricată de Amperex și Samsung SDI.

Mai devreme am văzut că Galaxy S23 va primi o cameră frontală îmbunătățită de 12MP, dar camera telefoto nu se schimbă prea mult (10MP, zoom optic 3x. Acum am aflat că nici camera ultra-wide nu se schimbă prea mult în comparație cu seria S22 – cel puțin, din punct de vedere al rezoluției. Galaxy S23 și S23+ beneficiază ambele de o cameră cu unghi ultra-larg de 12MP. Probabil că acest lucru este valabil și pentru S23 Ultra, dar nu îl putem confirma pentru acesta din urmă.

Lansarea oficială va fi în ianuarie, dar încă nu știm prețurile

Desigur, lansarea lui Galaxy S23 este încă la câteva luni bune. Planurile se pot schimba cu siguranță în acest timp, dar majoritatea detaliilor tehnice sunt acum mai mult sau mai puțin fixe. Ne așteptăm lansarea oficială cândva la sfârșitul lunii ianuarie sau lunii februarie 2023.

Având în vedere circumstanțele economice actuale și cursurile de schimb ale euro, mizăm că seria Galaxy S23 va fi mai scumpă decât seria Galaxy S22 la începutul anului 2022. Nu îndrăznim să spunem cât de mult mai scumpă – asta va depinde de mulți factori, la urma urmei.

În următoarele luni, vor apărea, fără îndoială, mai multe informații despre dispozitivele pe care Samsung le dezvoltă cu ușile închise sub numele de proiect Diamond. Mai știm în acest moment că Samsung lucrează și la viitor la un procesor high-end „Exynos 2300”. Estimăm că acesta va ajunge într-un număr de modele din seria Samsung Galaxy S23.

În plus, am confirmat că Samsung are un nou senzor ISOCELL HP3 de 200MP pentru cameră. Dacă va fi folosit în Galaxy S23 Ultra anul viitor este subiect de speculații. Și acest lucru, sperăm, va deveni mai clar în lunile următoare.