Seria Samsung Galaxy Watch 5: toate specificațiile

562
Seria Samsung Galaxy Watch 5 toate specificatiile
Sursa foto: winfuture.de

Samsung lansează miercuri cea de-a cincea generație de ceasuri inteligente cu Wear OS. Cu seria Samsung Galaxy Watch 5 compania vrea să concureze cu seria Apple Watch de pe o poziție de forță, cu prețuri care încep de la 299 de euro. Pe lângă imaginile de înaltă rezoluție apărute zilele trecute, acum aveam și majoritatea datelor tehnice.

Seria Galaxy Watch este probabil cea mai de succes serie de ceasuri inteligente de pe piață în afară de Apple Watch. Seria Samsung Galaxy Watch 5 este lansată, în premieră pentru ceasurile inteligente Samsung, în trei variante. Pe lângă Galaxy Watch 5 „normal” în dimensiunile 40 și 44 mm, va exista și Galaxy Watch 5 Pro de 45 mm. Principala diferență este că modelul Pro vine cu un corp din titan și o baterie mai mare.

Cel mai mic Galaxy Watch 5 cu o carcasă de 40 mm are un afișaj AMOLED de 1,19 inch (3,02 cm) cu rezoluția 396×396 pixeli. Modelul mai mare de 44 mm și Galaxy Watch 5 Pro, în schimb, au un ecran AMOLED de 1,36 inch (3,45 centimetri) cu o rezoluție de 450×450 pixeli. Potrivit Winfuture, pe toate modelele este folosită o sticlă de protecție din safir.

Samsung vorbește despre o durată de viață a bateriei de până la 50 de ore pentru cele două variante de 40 și 44 mm. Bateriile pe aceste modele au o capacitate de 284 sau 410 mAh. Watch 5 Pro, în schimb, are o baterie de 590 mAh cu o autonomie de aproximativ 80 de ore. Vă reamintim că bateriile aflate pe seria Galaxy Watch 4 au o capacitate de 247 respectiv 361 mAh. Toate modelele pot fi încărcate fără fir și rapid cu până la 10 wați dacă utilizați o stație de încărcare adecvată.

Seria Samsung Galaxy Watch 5 posibil cu senzor de temperatură corporală

Sub capota noilor modele din seria Galaxy Watch 5 se află procesorul Exynos W920 dual-core. Acesta a fost folosit și în generația anterioară de smartwatch-uri Samsung. În funcție de model, acesta este combinat cu până la 16GB de memorie flash internă. Variantele compatibile 4G LTE ale noilor ceasuri Samsung au fiecare suport eSIM la bord. În general, sunt incluse un receptor GPS integrat și suport NFC.

eSIM este un tip de cartelă SIM programabilă încorporată direct într-un dispozitiv. Primă versiune a standardului a fost publicată în martie 2016, a doua versiune în noiembrie 2016. În 2015 Samsung Gear S2 a fost primul dispozitiv cu un eSIM.

Cele două modele mai mici Galaxy Watch 5 au fiecare 9,8 milimetri grosime și cântăresc 28,7 și, respectiv, 33,5 grame. Galaxy Watch 5 Pro, pe de altă parte, are 10,5 milimetri grosime și cântărește 46,5 grame. Un nou senzor este destul de evident pe spatele noilor smartwatch-uri Samsung, separat de senzorii poziționați central pentru ritmul cardiac, saturația de oxigen din sânge și ECG.

Din păcate, încă nu știm ce funcție specifică îndeplinește aceasta. Potrivit informațiilor anterioare, ar putea fi un senzor optic pentru determinarea temperaturii corpului. Samsung lansează seria Galaxy Watch 5 în mai multe variante de culoare. Prețul variantelor Bluetooth de 40 și 44 mm ale Galaxy Watch 5 sunt de 299 euro și, respectiv, 329 euro. În același timp, Galaxy Watch 5 Pro costă cel puțin 469 euro. Pentru versiunile compatibile LTE, trebuie să plătești între 40 și 50 de euro în plus.