Samsung Galaxy Z Flip 3 va domina piața smartphone-urilor pliabile în 2021

441
Samsung Galaxy Z Flip 3 va domina piata smartphone
Sursa Foto: via Phonearena

Display Supply Chain Consultants (DSCC) a lansat cel mai recent studiu de piață trimestrial privind telefoanele pliabile. Potrivit DSCC, un număr enorm de telefoane pliabile, 819.000 de bucăți, au fost vândute în trimestrul doi 2021. Această cifră este în creștere cu 147% față de primul trimestru, dar cu doar 0,3% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Este vorba aici în primul rând de telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip și Samsung Galaxy Z Flip 3.

Conform GizmoChina, care citează DSCC, aceste numere indică în mod clar cât de bune vor fi cifrele Samsung în Q3 2021. În spatele tuturor acestor lucruri, Samsung va sta confortabil la conducerea acestui segment. Pentru trimestrul trei din acest an, creșterea secvențială este de așteptat să fie de până la 215% trimestrial și un masiv procent de 480% anual. DSCC estimează că Samsung va vinde până la sfârșitul anului 2,6 milioane de telefoane pliabile. Pentru Q4, conform previziunilor, creșterea de la trimestru la trimestru ar trebui să fie de 46%, cu o rată de creștere de 450% anuală. Modelele pliabile recente Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 se vând foarte bine peste tot în lume.

Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi cel mai bine vândut model conform DSCC

Din câte se pare, piața pliabilă va crește și mai mult în perioada următoare. Tot mai mulți jucători vor intra în teren începând cu anul viitor. Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi, Google și Honor sunt companiile care au smartphone-uri pliabile în vizor pentru lansarea în viitorul apropiat. Chiar dacă există o lipsă de cipuri, acest lucru nu are impact asupra planurilor de lansare ale acestor producători. Dar, până atunci pliabilele Samsung vor face legea. Mai mult, cu Galaxy Z Flip, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Fold 3, Samsung are deja experiență în acest domeniu și va fi greu de depășit.

CEO-ul DSCC, Ross Young, crede că trendul puternic pozitiv din segmentul pliabil se datorează marketingului agresiv realizat de Samsung. Dar în spatele acestui marketing se află și multe caracteristici și specificații de excepție aflate pe Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. Amintim aici doar rezistența mai mare, certificarea pentru rezistență la apă și prețul mai mic.

DSCC este o companie de cercetare de piață cu sediul în Austin, SUA. Oferă studii și informații privind tendințele pieței afișajelor și servicii de consultanță. Compania are mai multe birouri în SUA, Japonia, Coreea și China.

În plus, Samsung Galaxy Z Fold 3 este primul dispozitiv pliabil cu S Pen și o cameră sub ecran. Galaxy Z Flip 3 are și el atuurile sale. Aceste dispozitive atrăgătoare au reușit să atragă multă atenție, datorită reclamelor și marketingului concentrat de la Samsung.

Până în 2026 peste 51 de milioane te telefoane pliabile vor fi vândute

DSCC se așteaptă la o creștere de 232% a livrărilor de smartphone-uri pliabile în 2021. Acest lucru ar duce la un total de vânzări de 7,5 milioane de dispozitive pliabile, ceea ce reprezintă o creștere cu 35% față predicțiile anterioare ale DSCC (anterior a estimat 112%). Până în 2026, pe măsură ce prețurile se normalizează și cererea crește, DSCC estimează că 51 de milioane de smartphone-uri vor fi livrate pe tot globul.

DSCC concluzionează că Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi regele incontestabil pe piața pliabilă în acest an. Telefonul pliabil Samsung va avea o cotă de piață 83,9%, urmată de Huawei cu o porțiune mică de 10%.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Linkurile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.