Samsung Galaxy Z Fold Dual Slide cu funcție de glisare dublă

372
Samsung Galaxy Z Fold Dual Slide cu functie de glisare dubla
Sursa Foto: letsgodigital.org

Numărul producătorilor de smartphone-uri care au un smartphone pliabil în gama lor este în creștere constantă. Gândiți-vă în primul rând la Samsung cu Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Companiile Huawei, Lenovo (Motorola) și Xiaomi au lansat și ele unul sau mai multe modele pliabile. De câteva zile a fost prezentat și Oppo Find N, ca primul telefon pliabil al companiei chineze. Între timp, producătorii lucrează în fundal la dezvoltarea de smartphone-uri cu un ecran roll-up. Acum Samsung a brevetat un smartphone unic care poate fi extins atât în lățime, cât și în înălțime. Pe numele său Samsung Galaxy Z Fold Dual Slide, acesta creează numeroase opțiuni noi pentru utilizatori.

De asemenea, Samsung dezvoltă un astfel de tip de telefon, deoarece Samsung Display a arătat un dispozitiv glisant în luna mai. Deși primul telefon cu ecran flexibil glisant nu a fost încă lansat, Samsung investighează acum și posibilitatea de a dezvolta un telefon care poate fi scos din mai multe părți. La începutul acestui an, am scris despre un telefon Samsung cu glisare dublă care ar putea fi extins atât în ​​sus, cât și în jos. De data aceasta, Samsung investighează posibilitățile de pliere a ecranului atât în ​​sus, cât și în lateral. Exact acest lucru face telefonul recent brevetat: Samsung Galaxy Z Fold Dual Slide.

Samsung Galaxy Z Fold Dual Slide – evoluția telefonului mobil nu are limite

Conform LetsGoDigital, Samsung Electronics a depus o cerere de brevet la Oficiul Mondial de Proprietate Intelectuală (WIPO) pe 21 mai 2021. Documentația pentru brevet are 152 de pagini și este intitulată „Dispozitiv electronic, inclusiv afișaj care are o multitudine de stări și metodă de control”. Brevetul a fost aprobat de WIPO în 16 decembrie 2021.

Imaginile brevetate arată un telefon Samsung modern, cu ecranul rotunjit în partea dreaptă și în partea de sus. Acest lucru oferă telefonului Samsung Galaxy Z Fold Dual Slide un aspect unic. Imaginile arată un design aproape pe întregul ecran, cu doar o margine îngustă a cadrului vizibilă în partea de jos.

WIPO – World Intellectual Property Organization. România este semnatară a Convenției de constituire a WIPO și unul dintre primele state care au ratificat-o. România a devenit membră a organizației la 23 aprilie 1970.

O caracteristică specială a acestui smartphone este opțiunea de a extinde ecranul telefonului atât în ​​lățime (în dreapta), cât și în înălțime (în sus). Utilizatorul poate alege dacă ambele părți sau doar una dintre cele două părți este mărită.

În partea stângă a telefonului mobil este prevăzut un buton pentru a iniția procesul de extindere a ecranului. Utilizatorul poate folosi apoi ecranul tactil pentru a determina în ce direcție trebuie să se rotească sau să se rotească ecranul printr-o mișcare de strângere din sus sau din lateral.

Suprafața suplimentară a ecranului este stocată în carcasă și se adaugă panoului frontal din lateral și/sau de sus. Ecranul poate fi mărit cu aproximativ 30% în lățime și aproximativ 25% în înălțime.

Smartphone Samsung Dual Slide cu opțiuni extinse de utilizare

În colțul din dreapta sus este loc pentru o cameră selfie. Aceasta este plasată în cadru. Poziția acestei camere este importantă, deoarece ecranul nu poate fi mărit sau redus în acel loc. Astfel, camera selfie determină unghiul în care se poate desfășura ecranul.

Privind în spate, vedem o singură cameră plasată în colțul din stânga – exact vizavi de camera selfie. O cameră aici nu prea sună normal, dar Samsung pare să nu aibă altă opțiune. În cele din urmă, trebuie păstrat suficient spațiu în carcasa compactă pentru a găzdui cele două display-uri rulabile.

Când dispozitivul este desfășurat atât în ​​lățime, cât și în înălțime, este creat un factor de formă diferit, care creează și noi opțiuni pentru utilizator. Smartphone-ul rulabil patentat de Samsung poate fi, de asemenea, rotit cu 180˚, după care părțile proeminente se vor așeza pe partea opusă. Cu alte cuvinte, partea care iese în sus va indica brusc în jos, după care interfața este adaptată automat – de exemplu, o tastatură virtuală sau un calculator poate fi afișată pe ea.

În documentația de brevet sunt prezentate și descrise diferite opțiuni de utilizator. Aceasta pare a fi o variantă avansată a modului Flex – pe care o știm deja de pe dispozitivele Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip. De exemplu, partea de afișare suplimentară poate fi utilizată pentru a afișa elemente de operare sau pentru a deschide o aplicație suplimentară (ecran divizat).

De exemplu, o altă aplicație, cum ar fi o aplicație de mesageria, poate fi afișată pe a doua parte suplimentară de afișare. Astfel, utilizatorul poate comuta cu ușurință între diferite aplicații dintr-o privire – fără a fi nevoie să închidă o aplicație. Când vizualizați Galeria foto, poate fi, de asemenea, util să lucrați cu mai multe părți de afișare. De asemenea, utilizatorul va putea schimba singur aspectul interfeței.

Interfață de utilizator Samsung Z Fold Dual Slide

Este un smartphone cu design unic, așa cum nu am mai văzut până acum. Se știe că Samsung dezvoltă de câțiva ani smartphone-uri glisabile. La începutul lui 2020 au fost zvonuri că Samsung a dus un telefon Galaxy retractabil la CES Las Vegas și a fost arătat doar unui grup select.

În primăvara lui 2021, producătorul sud-coreean a depus, de asemenea, diverse aplicații de marcă comercială pe care compania le poate folosi ca nume pentru aceste noi tipuri de dispozitive mobile – cum ar fi Samsung Galaxy Z Slide și Galaxy Z Roll. Deocamdată, nu știm când va fi lansat oficial primul smartphone Samsung extensibil. S-ar putea să auzim mai multe despre asta în 2022.

Luna trecută, Samsung a brevetat un model special de smartphone atât extensibil, cât și pliabil: Galaxy Z Fold & Slide. Una peste alta, producătorul sud-coreean are încă o mulțime de idei creative pregătite pentru viitor. Sună bine viitorul telefoanelor mobile Samsung.

SURSĂLetsGoDigital