Samsung Galaxy Z Fold – un smartphone pliabil extrem de versatil

313
Samsung Galaxy Z Fold un smartphone pliabil extrem de versatil
Sursa Foto: via letsgodigital.org

Samsung a anunțat recent pe Galaxy S22, S22+ și Galaxy S22 Ultra. Concomitent cu trioul de smartphone-uri, compania a prezentat și trei tablete high-end din seria Galaxy Tab S8. Acum va dura până la jumătatea anului 2022 până să vedem noi modele high-end de la Samsung. Succesorii telefoanelor Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 vor apărea în jurul lunii august – probabil Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4.

În plus, compania pare să dezvolte un smartphone extensibil Galaxy Z Slide, precum și un smartphone dublu pliabil. Acum Samsung a brevetat un telefon Samsung Galaxy Z Fold cu pliere dublă extrem de versatil, cu mecanism de pliere în interior și în exterior. Cu toate acestea, nu este vorba despre un design Z Fold – așa cum am mai scris înainte.

În schimb, acest telefon este articulat atât pe axa orizontală, cât și pe cea verticală, conform LetsGoDigital. Pe verticală puteți plia afișajul în exterior, pe orizontală îl pliați spre interior – astfel încât să rămână protejat atunci când purtați dispozitivul cu dvs. Se referă la un design complet nou și unic, care creează noi posibilități pentru utilizator.

Smartphone pliabil Samsung Galaxy Z Fold

Brevetul a fost depus de Samsung la WIPO (Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale) pe 13 iulie 2021. Documentația de 57 de pagini intitulată „Dispozitiv electronic pliabil” a fost publicată de WIPO pe 10 februarie 2022. Aceeași documentație a fost depusă cu un an mai devreme în țara de origine Samsung, Coreea de Sud.

Coreea de Sud are al șaselea cel mai mare număr de trupe active din lume, a doua cea mai mare rezervă militară și al doisprezecelea buget de apărare. Coreea de Sud are a doua cea mai mare rată de soldați pe cap de locuitor din lume.

Când este desfășurat, telefonul Samsung are o suprafață a ecranului la fel de mare ca Galaxy Z Fold 3. Cu toate acestea, linia de pliere este complet diferită. Linia de pliere verticală este de data aceasta plasată la stânga centrului. Astfel, porțiunea din dreapta a ecranului este mai lată decât porțiunea din stânga. Este, de asemenea, un paravan pliabil spre exterior.

Când pliați telefonul, aveți la dispoziție un telefon cu două fețe – unde ecranul se extinde parțial prin partea stângă spre spate. Sistemul de camere triple rămâne utilizabil atunci când este pliat. Deoarece aveți și un ecran pe spate, puteți folosi și camera triplă pentru a face selfie-uri.

Huawei Mate Xs este până în prezent singurul model pliabil din Europa cu un ecran pliabil spre exterior. Dezavantajul acestui lucru este că ecranul telefonului nu rămâne protejat împotriva zgârieturilor și loviturilor atunci când este pliat. Cu toate acestea, Samsung a conceput altceva.

Aici este utilă linia de pliere orizontală. Acesta este exact în mijloc și are un mecanism de pliere spre interior. Este foarte asemănător cu varianta de balama orizontală Galaxy Z Fold, despre care am scris în noiembrie anul trecut. Factorul de formă este foarte asemănător cu PDA-urile anterioare.

Un nou telefon pliabil Samsung foarte versatil

Bineînțeles că nu numai că poți plia telefonul în acest fel, ci și să-l folosești. În acest fel, puteți utiliza dispozitivul ca un mic laptop – unde partea de jos a ecranului poate servi pentru a afișa o tastatură virtuală și puteți vedea conținutul în partea de sus a ecranului.

Samsung Galaxy Z Fold recent brevetat pare a fi un model foarte versatil. Pe măsură ce am citit brevetul suntem tot mai entuziasmați de posibilitățile pe care le-ar putea oferi un astfel de Z Fold cu pliere dublă. Un ecran mare de tabletă, un telefon cu două fețe, un laptop mic – acest dispozitiv oferă totul într-unul singur.

Cu toate acestea, există și dezavantaje. Pentru că deodată o altă linie de pliere trece prin ecranul tău. Prin urmare, presupunem că Samsung va face mai întâi linia de pliere mai puțin vizibilă, înainte de a comercializa un model ca acesta.

Deși actualele Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 sunt dispozitive fantastice, pliul este vizibil și poate fi simțit. Nu este cazul cu Oppo Find N și Honor Magic V introduse mai târziu, care folosesc un alt tip de balama, astfel încât ecranul să fie pliat la un unghi mai mic.

Este de așteptat ca Samsung să înțeleagă acest neajuns cu Galaxy Z Fold 4 și Z Flip 4, așteptate mai târziu în acest an. Dacă acest lucru se va dovedi a fi de succes, sperăm că acest smartphone multiplu va deveni și realitate. Desigur, dispozitivul va fi echipat cu mai multe caracteristici high-end, precum suport pentru S Pen, difuzoare stereo și o baterie dublă. În plus, documentația menționează o cameră sub afișaj și o configurație cu trei camere în spate.

SURSĂLetsGoDigital