Samsung și Google lucrează pentru a extinde mesageria RCS pe Android

2557

Samsung și Google au anunțat că lucrează pentru a extinde disponibilitatea serviciului de mesagerie RCS pe Android. Cele două companii doresc să facă istorie împreună și să anunțe un parteneriat care va aduce experiență de mesagerie îmbunătățită și interoperabilitate între mesajele Samsung și mesajele Android.

Rich Communication Services (RCS), este un standard de mesagerie de ultimă generație care are ca scop înlocuirea standardelor SMS și MMS. Spre deosebire de SMS, RCS permite mesajele text cu un număr nelimitat de caractere. De asemenea, permite utilizatorilor să partajeze imagini, clipuri video, clipuri audio, emoji și autocolante.

Samsung va include tehnologia RCS în noile smartphone-uri.

Practic, RCS Messaging ar putea înlocui cu ușurință alte sisteme de mesagerie instant care le folosim în aceste zile. Conform PhoneArena, RCS va fi preîncărcat pe toate dispozitivele Android ca serviciu nativ. Lucrând împreună, Google și Samsung se vor asigura că clienții lor de mesagerie, Android Messages și Samsung Messages, vor lucra perfect cu tehnologia RCS a fiecărei companii, incluzând platformele de mesagerie în cloud și business.

Mai mult, Samsung a anunțat că va include mesaje de suport RCS în toate noile smartphone-uri Samsung Galaxy. Telefoanele actuale, începând cu Samsung Galaxy S8 și S8+, vor fi actualizate în plus cu suportul de mesagerie RCS. Vor mai fi incluse Galaxy S8 Active, Galaxy S9 / S9+, Galaxy Note 8 și Note 9. De asemenea și seria Galaxy A și Galaxy J care rulează Android 9.0 sau o versiune ulterioară. Includerea RCS depinde de operatorul de telefonie mobilă și de disponibilitatea telefoanelor pe piața respectivă.

Galaxy J – Litera „J” vine de la Japonia. Acest smartphone a fost dezvoltat inițial pentru Japonia. Este elegant și subțire, are caracteristici mai mult decât decente la prețuri accesibile. Oferă foarte multe pentru un telefon din această gamă. Din Japonia a trecut în Taiwan apoi în toată lumea.

Samsung este a doua companie importantă care se alătură echipei Google pentru a aduce RCS Messaging pe smartphone-urile sale. Această colaborare accelerează în continuare adoptarea și disponibilitatea RCS la nivel global, permițând o experiență de mesagerie îmbunătățită în întregul ecosistem Android.

La Samsung, aderăm la un model de colaborare deschisă pentru a aduce experiențe premium clienților noștri„. A declarat Patrick Chomet, șef pentru produse și servicii, Mobile Communications Business la Samsung. „Prin promovarea parteneriatului cu Google, vom aduce clienților noștri o experiență mai bogată în mesagerie. Le permitem să comunice perfect cu prietenii și familia lor prin intermediul platformelor de mesagerie„.