Samsung a lansat funcția HDR10+ Adaptive, ține cont de mediul ambiental

480
Samsung a anuntat functia Adaptive la HDR10 tine cont de lumina ambientala
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat că funcția HDR10+ Adaptive va fi integrată în televizoarele Samsung. Aceasta îmbunătățește experiența de vizionare HDR10+ în casele utilizatorilor, indiferent de condițiile de iluminare. HDR10+ Adaptive acceptă modul Filmmaker și se adaptează la lumina ambientală din locația respectivă. În acest fel utilizatorii se pot bucura de o experiență cu adevărat cinematografică, cu filme HDR10+ și programe de televiziune în orice încăpere din locuință. HDR10+ Adaptive se va lansa la nivel global odată cu viitoarele produse Samsung QLED.

Vizionarea conținutului HDR este de obicei optimă într-un mediu întunecat. Dar mediile de vizionare ale utilizatorilor pot varia foarte mult în funcție de o gamă largă de factori: Iluminarea camerei; Ora din zi; Proximitatea ferestrelor și altele. Funcția HDR10+ Adaptive acceptă optimizarea dinamică a scenelor, urmând instrucțiunile HDR10+ și se poate adapta acum la orice condiție de iluminare a camerei, îmbunătățind astfel experiența HDR. Această funcție utilizează senzorul de lumină al televizorului și se asigură că fiecare detaliu sau contrast este redat la calitatea sa inițială. Conținutul Prime Video HDR este livrat automat în HDR10+.

HDR10+ Adaptive pe televizoarele Samsung QLED 2021

HDR10+ Adaptive de pe televizoarele Samsung QLED acceptă, de asemenea, modul Filmmaker. Filmmaker Mode este o setare de display pe care Samsung – ca membru al Alianței UHD – a dezvoltat-o în parteneriat cu cineaști, studiouri și producători de electronice și electrocasnice. Samsung și Amazon Prime Video au un parteneriat pentru a oferi Filmmaker și HDR10+ Adaptive clienților Prime Video. Nu știm încă dacă HDR10+ Adaptive va fi disponibilă și pe televizoarele Samsung Lifestyle deja lansate, printr-o actualizare. Ar fi interesantă și utilă pe The Frame, The Sero, The Wall sau The Terrace.

Suntem mereu în căutare de noi specificații și inovații care pot face experiența utilizatorilor mai bună. Cu modul HDR10+ Adaptive și modul Filmmaker, conținutul Prime Video este optimizat indiferent de mediul de vizionare. Astfel utilizatorii se pot bucura de filme și emisiuni TV așa cum au fost gândite de către realizatori”. A declarat BA Winston, Global Head of Video Playback and Delivery, Amazon Prime Video.

Din ce în ce mai mult conținut devine disponibil în HDR10+, întrucât Universal Pictures Home Entertainment (UPHE) și Samsung extind parteneriatul tehnologic pentru a include mai mult conținut HDR10+, noi titluri pentru distribuire pe serviciile OTT din întreaga lume.

Pe măsură ce consumatorii petrec mai mult timp acasă, Samsung caută modalități de a le îmbunătăți experiența de divertisment. Suntem încântați să oferim noi soluții inteligente în ceea ce privește calitatea imaginii. Acestea îmbunătățesc experiența de vizionare HDR a consumatorilor, aducând în casele acestora experiența cinematografică de calitate excepțională”. A declarat Younghun Choi, Executive Vice President of Visual Display Business, Samsung Electronics.

Titlurile UHD disponibile pe Prime Video includ și HDR10+, astfel încât toți clienții Prime Video se pot bucura de experiența HDR îmbunătățită, pe majoritatea televizoarelor Samsung QLED, indiferent de condițiile de iluminare din cameră. Pentru mai multe informații, accesați www.samsung.com.