Samsung va debuta la salonul auto IAA Mobility 2023 din München

366
Samsung va debuta salonul auto IAA Mobility din München
Sursa foto: via koreaherald.com

Samsung Electronics va participa pentru prima dată luna viitoare la IAA Mobility 2023. Acesta se desfășoară între 5 și 10 septembrie și este unul dintre cele mai importante saloane auto globale de automobile. Participarea gigantului high-tech sud-coreean la IAA Mobility arată accentul pus de companie în domeniul electronicii pe piața componentelor electronice auto.

IAA Mobility 2023 – Salonul Auto de la München, care se va desfășura la Munchen, Germania, va atrage nu numai câțiva dintre cei mai importanți producători auto la nivel mondial, cum ar fi BMW și Mercedes-Benz, ci și giganți IT de cipuri precum Amazon, Meta și Qualcomm. Sigur că am enumerat numai câțiva dintre marii producători auto și IT la nivel mondial, dar sunt multe alte companii din cele două domenii care vor participa la acest salon auto.

Pe măsură ce sectoarele vehiculelor electrice și mașinilor cu conducere autonomă se preconizează că se vor extinde continuu în viitor, cererea de componente electronice pentru automobile. În principal este vorba despre camere, dispozitive de comunicație, afișaje și senzori. Toate aceste componente IT sunt în creștere în ultimul timp, conform cercetărilor de piață.

Samsung participă în premieră la IAA Mobility 2023

Această piață va atinge peste 181 de miliarde de dolari în acest an, potrivit The Korea Herald. Comparativ, piața de piese pentru smartphone-uri este de 178 de miliarde USD în 2023, potrivit eBest Investment and Securities, care a analizat datele companiei de cercetare de piață Strategy Analytics. Se estimează că piața componentelor electronice pentru automobile va avea o rată de creștere anuală de 14% până în 2029.

IAA Mobility München – Internationale Automobil-Ausstellung sau Salonul Auto de la München s-a desfășurat până în 2019 la Frankfurt. Primul IAA a avut loc în 1897 la Hotel Bristol din Berlin. Au fost expuse opt autovehicule.

Divizia Samsung Device Solution, care se ocupă de afacerile cu cipuri, va participa la IAA Mobility 2023 împreună cu Samsung Display și producătorul de baterii Samsung SDI. Samsung Electronics intenționează să-și introducă viziunea de cip auto centrată pe trei domenii. Este vorba despre: conducere autonomă, calcul centralizat și comunicare între vehicul și orice. Samsung Display va prezenta cele mai recente tehnologii de ecrane OLED pentru automobile.

Samsung consideră sectorul auto drept una dintre cele trei aplicații principale ale cipurilor în 2030, alături de servere și mobile. Compania vrea să-l depășească pe actualul lider de pe piața de memorie pentru automobile, Micron, până în 2025. Samsung se află pe locul doi, cu o cotă de piață de 13% în spatele celei de 45% a Micron.

Harman International va fi prezentă și ea la München

Harman, subsidiara de componente auto audio a Samsung, va fi prezentă și ia la IAA Mobility 2023 din München. Filiala Samsung a înregistrat câștiguri record anul trecut, cu vânzări anuale de aproximativ 9,87 miliarde de dolari. Harman International a avut în 2022 un profit operațional de aproape 658 milioane de dolari. Acesta este un semn clar al creșterii globale a industriei auto. Tendința ascendentă continuă și în acest an, deoarece Harman a înregistrat în al doilea trimestru din acest an vânzări în creștere cu 17%.

Harman caută să asigure mai multe comenzi în domeniile cockpitului digital și audio auto prin utilizarea capabilităților software Samsung pentru a avansa experiențele pasagerilor.

„Am stabilit o gamă de lider în industrie, bazată pe produse distinse de pe piața auto”. A declarat Kim Jae-joon, vicepreședinte executiv la Samsung Electronics, în iulie. „Vom continua să cooperăm cu clienții pe baza unor produse competitive și ne vom consolida poziția pe piața auto”.