Sistemul de monitorizare CAARESYS cumpărat de Harman și Samsung

240
Sistemul de monitorizare CAARESYS
Sursa Foto: via autoevolution.com

Startup-urile din lumea auto se confruntă cu o dilemă mai mult decât niciodată în aceste zile. Aceștia încearcă să ofere sisteme avansate de asistență pentru șofer (ADAS) care se ocupă de tot mai multe funcții ale mașinii în zilele noastre. În același timp, au nevoie ca șoferi să acorde și mai multă atenție decât dacă ar conduce singuri. Subsidiara Samsung, Harman International a cumpărat o tehnologie promițătoare pentru a aborda acest lucru, este vorba despre sistemul de monitorizare CAARESYS.

CAARESYS face acum parte din Harman International, după cum știți o filială a companiei Samsung. Compania Harman este recunoscută pentru calitatea excepțională a produselor sale audio pe autovehicule și nu numai. CAARESYS este o companie din Israel care a dezvoltat un sistem de monitorizare în cabină bazat pe detectarea radar. Un mic radar cu radiofrecvență (RF) este instalat oriunde în interiorul cabinei mașinii. Tehnologia firmei israeliene poate monitoriza semnele vitale ale șoferului, potrivit Autoevolution.

Angajații CAARESYS se vor alătura Harman ca parte a diviziei de automobile a companiei. Senzorul radar din cabină și soluția de algoritm de la CAARESYS vor consolida oferta de produse auto Harman, bazându-se pe soluțiile actuale Digital Cockpit și ADAS, centrate pe consumatori.

Compania CAARESYS a fost cumpărată de Samsung

Startup-ul israelian a spus că radarul RF ar putea monitoriza frecvența respirației, ritmului cardiac și variabilitatea ritmului cardiac. Acesta este nucleul a ceea ce compania a numit VITALCAARE. Pe baza acestor parametri, ar putea detecta condiții „cum ar fi stresul, oboseala” etc. Știm câtă influență asupra șoferilor au toate acestea. Sistemul de detectare non-intruziv CAARESYS, este un mic radar RF (nu o cameră) și poate fi integrat oriunde în mașină: în scaun, tablou de bord, tetiere sau în oglinda interioară.

Compania din Israel are și alte soluții bazate pe senzori, precum CABINCAARE (pentru a număra câți pasageri are un vehicul și pe ce locuri) și BABYCAARE (pentru a verifica prezența copiilor sau animalelor lăsate nesupravegheate într-o mașină). Pe aceasta din urmă compania o numește acum detectarea prezenței copiilor. Compania israeliană a explicat că soluția sa nu are nevoie de o cameră, eliminând preocupările legate de confidențialitate. Sistemul CAARESYS utilizează datele biometrice pentru a detecta locația, condițiile de sănătate și starea fiecărui ocupant al vehiculului.

CAARESYS este o companie fondată în 2017 și are sediul în Netanya, Hasharon, Israel. Compania are un sistem conceput pentru a face vehiculele mai inteligente și mai sigure și a colaborat până acum cu mai mulți producători de top din domeniu.

Harman International este deținută în totalitate a Samsung Electronics. Harman a achiziționat anul acest încă o companie germană de tehnologie auto. Probabil că acest sistem foarte promițător îl vom vedea în mai multe mașini de acum înainte. Dacă poate monitoriza șoferul în mai multe moduri decât atât – sau este integrat și cu un sistem de cameră pentru a detecta somnolența sau neatenția, sistemul ar putea salva multe vieți în întreaga lume. Harman produce și difuzoare pentru acasă. Vedeți pe I❤️Samsung mai multe detalii despre Harman Kardon Citation 100 MKII, un difuzor inteligent mic cu un sunet bogat!