Samsung a înregistrat numele Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Fold 7

213
Samsung Galaxy Z Fold 7
Sursă foto: GalaxyClub

Numele de marcă pentru Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Fold 7 au fost deja înregistrate în Coreea de Sud. Nu este foarte obișnuit ca Samsung să înregistreze nume de dispozitive individuale atât de mult în avans. La urma urmei, Samsung Galaxy Z Flip 5 și Samsung Galaxy Z Fold 5 tocmai au sosit în magazine.

De ani de zile, Samsung a acordat surprinzător de puțină atenție protejării numelor dispozitivelor din diferite serii Galaxy. Anul acesta – sau de fapt, anul viitor – compania pare să vrea să facă lucrurile altfel. De exemplu, am văzut cu ceva timp în urmă că numele de marcă pentru seria Samsung Galaxy S24 a fost înregistrat pe diverse piețe. Acum este clar că aceasta nu este o anomalie, compania are motivele sale să facă acest lucru. Nu știm care sunt.

Pe teren propriu, în Coreea de Sud, Samsung a solicitat deja protecție pentru numele Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Fold 7. Sau conform convențiilor proprii ale Samsung: Z Fold6 și Z Fold7. Acest lucru este puțin ciudat pentru că primul nu este așteptat până în vara lui 2024. Al doilea va fi lansat peste aproximativ doi ani din acest moment, undeva în luna august 2025, dacă Samsung nu decide altceva până atunci.

Mărcile Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Fold 7 înregistrate de Samsung

Gigantul high-tech-sud-coreean lucrează surprinzător de rapid la dezvoltarea următoarei generații Galaxy Z. Nu numai că Z Fold 6 – cu nume de cod intern Q6 – este este deja în lucru la Samsung, dar și Galaxy Z Flip 6, nume de cod B6, este, de asemenea, în lucru de mult timp. Acesta din urmă poate primi upgrade-ul camerei la care speram în secret anul acesta.

Q sau q, este a șaptesprezecea literă a alfabetului latin. În Turcia, utilizarea literei Q a fost interzisă între 1928 și 2013. Aceasta a constituit o problemă pentru populația kurdă din Turcia, deoarece litera făcea parte din alfabetul kurd.

Sincer, nu ne așteptăm la un salt similar în zona camerei pentru Galaxy Z Fold 6. Galaxy Z Fold 4 are deja camere aproape similare cu seria Galaxy S din același an, mai puțin camera principală. Există șanse mari ca aceste dispozitive să meargă pe aceeași direcție în ceea ce privește camerele în următorii ani. Mai concret, asta înseamnă că Galaxy Z Fold 6 va avea aceleași camere ca modelul de bază al seriei Galaxy S24.

Galaxy Z Fold 6 cel mai probabil va fi lansat abia în vara anului 2024. Va trebui să mai așteptăm un an suplimentar pentru Samsung Galaxy Z Fold 7, până în vara lui 2025. Faptul că Samsung înregistrează deja numele este un semn că Samsung plănuiește să continue seria pliabilă și în anii următori. Nu este de mirare, mai ales că vânzările telefoanelor pliabile din acest au depășite vânzările seriei Galaxy Note. De asemenea, suntem curioși dacă Samsung ca proceda la fel pentru Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Flip 7.