Acasă Stiri Samsung, Intel și Microsoft vor lucra în comun pentru laptopuri pliabile

Samsung, Intel și Microsoft vor lucra în comun pentru laptopuri pliabile

Lenovo a lansat luna trecută laptop-ul ThinkPad X1 Fold ca primul PC pliabil din lume. Este un laptop cu ecran OLED de 13 inch care poate fi pliat în diferite unghiuri și folosit ca laptop în miniatură cu tastatură cu ecran tactil în jumătatea inferioară a ecranului. Acum, giganții IT globali – Samsung, Intel și Microsoft – se alătură pentru a produce astfel de laptopuri pliabile.

Potrivit site-ului AndroidHeadlines, care prea publicația sud-coreeană ETNews, cele trei companii au început deja să lucreze la acest proiect. Laptopurile se bazează pe conceptul companiei Intel „Horseshoe Bend”. Lenovo ThinkPad X1 Fold folosește, de asemenea, un concept similar, deși este al Lenovo.

Samsung va produce ecranele flexibile iar Intel procesoarele

Interesant este că ambele companii, Intel și Lenovo, și-au prezentat conceptele respective la CES Las Vegas 2020 în ianuarie. Mai mult, ambele au un procesor Intel. În timp ce versiunea Intel primește arhitectura de 10nm Tiger Lake, Lenovo ThinkPad X1 Fold include procesoare Lakefield.

Designul Intel este, de asemenea, mai mare decât cel al Lenovo. Este un dispozitiv pliabil cu ecran de 17 inch care se pliază într-un laptop de 13 inch. Samsung și BOE vor furniza ecranele OLED flexibile pentru acest produs. În timp ce Intel va furniza procesorul, Microsoft va lucra pe sistemul de operare adaptat pentru acest factor de formă.

Intel a fost fondată în 18 iulie 1968 și are sediul în Santa Clara, California, SUA. Cu o cifră de afaceri de 64 miliarde de dolari SUA și un profit de 11,1 miliarde de dolari, Intel este cea mai mare companie din lume conform Forbes Global 2000 (începând cu anul fiscal 2017).

Cele trei companii vor dezvolta împreună produse standardizate și le vor furniza unor producători terți. Printre aceștia se află Lenovo, Dell, HP și Samsung însuși. Celelalte elemente ale viitoarelor laptopuri pliabile vor fi produse de respectivele companii, pentru ca acestea să le poată personaliza în stilul propriu.

După o muncă de pionierat pe smartphone-urile pliabile, Samsung își unește acum forțele cu Microsoft și Intel pentru a dezvolta laptopuri pliabile. Și acesta nu este un plan complet nou. Gigantul sud-coreean lucrează de ani buni la acest nou factor de formă și pentru laptopuri.

O nouă experiență de utilizare cu laptopurile pliabile

La fel ca smartphone-urile pliabile, Samsung colaborează cu producătorii de display-uri pentru a dezvolta laptop-uri cu display-uri pliabile. Astfel se va crea o nouă valoare și experiență de utilizare, pe fondul tendințelor în schimbare ale pieței pentru laptopuri”. A declarat Lee Min-Cheol, președintele de marketing pentru PC-uri la Samsung, în octombrie 2018.

Un expert din industrie, familiarizat cu proiectul Horseshoe Bend, a declarat că ecranele flexibile pentru laptopuri pliabile sunt așteptate să intre în producție în serie la sfârșitul anului 2021. Urmând această cronologie, am putea vedea pe Samsung și alți producători, că vin cu propriile versiuni de astfel de produse în prima jumătate a anului 2022.

Microsoft va fi probabil gata cu Windows 10X până atunci. Planificată inițial pentru dispozitive cu ecran dublu sau pliabile, Microsoft a dezvăluit la începutul acestui an că noul software este refăcut pentru dispozitivele cu ecran unic.

Stiri

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...