După Galaxy S10 5G, Samsung va investi mai mult în senzorii ToF

836
Sursa Foto: XDA-Developers.com

Se pare că după succesul cu Galaxy S10 5G cu o cameră ToF, Samsung va investi mai mult în camerele ToF. De ceva timp, majoritatea îmbunătățirilor pe care le-am văzut în camerele foto mobile au fost datorate îmbunătățirilor software-ului. Într-o anumită măsură, hardware-ul aparatului foto a rămas aproape la fel. Doar creșterea ocazională a numărului de megapixeli și a mai multor camere secundare au fost îmbunătățiri demne de remarcat.

Acum camerele foto cu senzori Time-of-Flight (ToF), se pare că vor fi principalul factor care va schimba ceva în acest departament. ToF este o tehnologie de imagine care funcționează prin emiterea unui puls de lumină infraroșie foarte scurt și fiecare pixel al senzorului măsoară timpul de întoarcere.

Este diferit de soluțiile existente existente pe dispozitive precum Samsung Galaxy S9 și iPhone XS. Tehnologia nu este complet nouă, însă senzorii ToF sunt deja prezentați în dispozitive precum LG G8 și Huawei P30 Pro.

Samsung Galaxy Note 10 cu două camere ToF, față / spate

O cameră cu senzori ToF pe telefoanele Samsung, oferă o recunoaștere facială mai profundă, îmbunătățește securitatea și aduce îmbunătățiri uriașe în domeniul AR. Acestea pot fi folosite, de exemplu, pentru a vedea cum să amplasați virtual mobila într-o cameră pentru a vedea cum arătă. Totodată, puteți simula cum să vă îmbrăcați și să vedeți cum vi se potrivesc noile haine.

Versiunea 5G a telefonului Samsung Galaxy S10 este dotată cu un senzor ToF pe spatele dispozitivului. Toate informațiile dau ca sigură prezența acestei camere și pe Galaxy Note 10, care va fi lansată pe 7 august. Mai mult, se pare că Note 10 va dispune de două camere cu senzori ToF – una pentru fiecare parte a dispozitivului. Acest lucru va permite o securitate a recunoașterii faciale mult îmbunătățită.

XDA-Developers este un site american fondat în 2010. XDA Developers este deținut de compania JB Online Media, cu sediul în SUA. Se ocupă de software-ul mobil și are peste 6,6 milioane de membri la nivel mondial. Portalul XDA este o sursă permanentă de știri privind dezvoltarea sistemului Android și a telefoanelor mobile.

O recentă informație preluată de XDA-Developers de la ETNews susține că firma sud-coreeană KOLEN, dorește să investească aproximativ 22 milioane dolari pentru construirea unei noi fabrici în Vietnam. În această țară se află și cea mai mare fabrică de producție a gigantului tech. Tot acolo au unități de producție mai mulți furnizori de componente pentru smartphone-urile Samsung. Peste 50% din telefoanele Samsung sunt produse în Vietnam.

Noua unitate de producție pentru camere ToF a companiei KOLEN va avea peste 10.000 m². Conform informațiilor construcția va fi gata luna aceasta și unitatea va avea o capacitate de producția totală de 25 de milioane de unități anual. Fabrica va începe să producă în luna august, exact la timp pentru implementarea pe Samsung Galaxy Note 10.