Samsung ISOCELL JN1 lansat – pentru camere foto de 50MP

412
Samsung ISOCELL JN1 lansat pentru camere foto de 50MP
Sursa Foto: Samsung Electronics Co.

Samsung Electronics Co. a lansat un nou senzor de imagine mobil, are cea mai mică dimensiune a pixelilor din domeniu. Cu această nouă lansare gigantul high-tech își propune să-și consolideze prezența în sectorul non-memoriei. Senzorul Samsung ISOCELL JN1 va fi folosit pentru camere foto de 50MP.

Samsung ISOCELL JN1 este primul senzor de imagine cu dimensiunea de 0,64 micrometri din industrie. Camera de cincizeci de milioane de pixeli poate oferi imagini cu rezoluție ultra-înaltă și permite producătorilor să realizeze dispozitive mobile mai subțiri, potrivit Samsung. Senzorul este conceput pentru „fiecare smartphone, de la gama medie până la modelele high-end”.

Samsung ISOCELL JN1 cu noi tehnologii de cameră

Dimensiunea sa de pixeli este cu 16% mai mică decât cea a unui senzor de imagine de 0,7 micrometri. Noul senzor ISOCELL JN1 va reduce înălțimea unui modul de cameră cu 10%, a spus compania, conform The Korea Herald. Acest senzor dispune de cele mai noi tehnologii de cameră ale companiei precum ISOCELL 2.0, Smart ISO, Double Super PDAF.

ISOCELL JN1, care are dimensiunea de 1 / 2,76 inch, este echipat cu cea mai recentă soluție ISOCELL 2.0 de la Samsung, care îmbunătățește sensibilitatea la lumină cu 16% comparativ cu tehnologia ISOCELL Plus anterioară. De asemenea, a folosit tehnologia HDR inter-scenă pentru a oferi un raport de contrast mai bun.

Samsung ISOCELL 2.0 permite pixelilor mai mici din senzor să absoarbă mai multă lumină. În acest fel camera foto are toate instrumentele necesare pentru a produce fotografii dintr-un număr mai mare de pixeli.

Samsung a declarat că a aplicat pentru prima dată soluția Double Super PDAF pentru senzorul său ISOCELL JN1. Aceasta dublează numărul de pixeli utilizați pentru focalizarea automată în comparație cu tehnologia sa anterioară pentru detectarea mai rapidă a fazelor chiar și în condiții de lumină slabă. Noul senzor Samsung poate capta videoclipuri de până la 4K @ 60fps și 1080p @ 240fps. Desigur, acest lucru va depinde de smartphone-uri și de cip-set pentru a le permite acest lucru.

Samsung speră ca noii senzori vor stimula vânzările și o vor ajuta să ajungă din urmă liderul din domeniu Sony. Gigantul tech deținea o cotă de piață de 29% pe piața mondială a senzorilor de imagine de anul trecut, în urmă Sony cu 46%, conform Strategy Analytics.

Samsung ISOCELL JN1 este deja în producție de masă, astfel încât primele telefoane cu acesta nu pot fi departe.