Samsung lansat primul joc din lume cu standardul HDR10+ GAMING

250
HDR10-GAMING
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat lansarea primului joc de gaming din lume cu standardul HDR10+ GAMING. Noul joc, „The First Descendant” a fost dezvoltat de NEXON și va fi dezvăluit la Gamescom 2023. Gamescom va avea loc la Koln în Germania între 23 – 27 august. HDR10+ GAMING oferă o experiență de joc superioară, permițând o configurare automată a modului de afișare HDR cu latență scăzută și suport pentru rata de reîmprospătare variabilă.

Suntem încântați să ne unim forțele cu NEXON, un adevărat pionier în jocurile video. Vom introduce primul joc din lume „Primul descendent” cu standardul HDR10+ GAMING.” A declarat Seokwoo Jason Yong, vicepreședinte executiv al Business Display Visual la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom.

HDR10+ GAMING oferă jucătorilor cea mai bună experiență de joc HDR prin culori, contrast și luminozitate mai profunde. De asemenea, permite o reprezentare mai precisă a detaliilor în umbre întunecate și lumini luminoase, ceea ce permite utilizatorilor să se implice pe deplin în aventura lor de joc. HDR10+ GAMING acceptă o experiență optimizată care elimină ajustarea manual a diferitelor setări. Nou standard permite un joc îmbunătățit cu răspunsuri aproape instantanee prin latență scăzută și suport pentru rata de reîmprospătare variabilă. În plus, standardul oferă dezvoltatorilor instrumente care permit experiențe de joc HDR consistente și fiabile pe toate afișajele HDR10+ GAMING.

Tehnologia HDR10+ GAMING pentru o nouă eră a jocurilor

„The First Descendant” este primul titlu de joc care va valorifica pe deplin standardul HDR10+ GAMING. Cum am scris mai sus, va fi lansat Gamescom 2023 care va avea loc între 23 și 27 august  la Koln în Germania. HDR10+ GAMING va oferi jucătorilor una dintre cele mai receptive, precise și incredibile experiențe de joc HDR de până acum.

Gamescoom este cel mai important târg interactiv de electronice de larg consum din Europa, în special jocuri video. Are loc din 2009 la centrul de convenții Koelnmesse din Köln, Renania de Nord-Westfalia, Germania. În 2022 au fost 265.000 de participanți.

Această colaborare cu NEXON întărește angajamentul Samsung de a oferi experiențe vizuale superioare, care depășesc divertismentul și consumul media. Cele mai recente monitoare de gaming și linii de televizoare de la Samsung acceptă, de asemenea, standardul HDR10+ GAMING. Standardul este acceptat pe monitoarele Samsung (seria Odyssey 7 și Samsung Odyssey G9) și modelele TV (seria Q70 și mai performante).

Prin adoptarea HDR10+ GAMING, aducem jocului la viață într-un mod care anterior nu era posibil”. A declarat Hyun Kim, Vicepreședinte Executiv și Director Adjunct al Business Development la NEXON. „Acest parteneriat cu Samsung ridică, de asemenea, ștacheta în domeniul jocurilor HDR. Suntem încântați să introducem acest nou standard de calitate a imaginii în jocurile video.”

Testul beta deschis al „The First Descendant” va începe pe 19 septembrie, permițând jucătorilor din întreaga lume, mai puțin China, să experimenteze direct jocul HDR mai realist.