Samsung Electronics a lansat un SSD pentru consumatori, 870 QVO

857
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a prezentat ieri unitatea flash SSD de cea de-a doua generație cu celule quad (QLC), 870 QVO SATA. Aceasta stabilește un nou standard în stocarea de mare capacitate pentru consumatori. Noul SSD oferă o capacitate de până la 8 TB terabyte și un mix fără compromisuri de viteză, capacitate de stocare și fiabilitate pentru utilizatorii de computere mainstream și profesioniști.

În trecut, consumatorii au fost nevoiți să aleagă între SSD-uri – care oferă performanțe superioare – și HDD-uri, care în mod tradițional oferă o capacitate mai mare. Totuși, SSD-ul 870 QVO de la Samsung este capabil să ofere cel mai bun din ambele. Acest lucru face memoria Samsung o alegere optimă pentru utilizatorii de PC-uri care prioritizează performanța și valoarea, precum și pentru utilizatorii profesioniști care au nevoie de niveluri ridicate de capacitate.

La începutul lunii trecute un SSD neanunțat cu numele 870 QVO de 8 TB a apărut pe Amazon SUA. Acum avem confirmarea oficială a lansării acestuia în mai multe variante de capacitate.

Samsung 870 QVO cu viteze mari de scriere și citire

Am lansat prima unitate QLC (Quad Level Cell) pentru consumatori Samsung – 860 QVO – în 2018. Acum lansăm SSD-ul QVO de a doua generație cu o capacitate dublă de 8TB, cu performanțe și fiabilitate sporită”. A declarat Dr. Mike Mang, vicepreședinte a echipei Biz Product Product Memory de la Samsung Electronics, conform NewsSamsung. „Noul Samsung 870 QVO va permite mai multor consumatori să se bucure de avantajele și performanța unui SSD la capacitate de tip HDD”.

Samsung 870 QVO oferă viteze de citire și scriere secvențiale de cea mai bună clasă. Are viteze de scriere de până la 560 MB/s și de citire de 530 MB/s. Folosește tehnologia inteligentă TurboWrite care îi permite să mențină niveluri de performanță de vârf folosind un tampon SLC variabil mare. Samsung 870 QVO oferă, de asemenea, o îmbunătățire cu 13% a vitezei de citire aleatoare în comparație cu 860 QVO. Acest lucru o face ideală pentru nevoile zilnice, cum ar fi multitasking, jocuri și navigare web. Software-urile reînnoit și Magician 6 oferă o serie de funcții îmbunătățite și adăugate. În acest fel utilizatorii pot să-și actualizeze, să gestioneze și să optimizeze SSD-urile cu mai multă ușurință.

SSD – Solid State Drive sau „unitate cu cipuri”. Este un tip de dispozitiv care utilizează circuite integrate ca memorie, în loc de plăci sau discuri magnetice de hard disk-uri convenționale (HDD). SSD-ul bazat pe memoria flash, a fost inventat de Fujio Masuoka la Toshiba în 1980.

Samsung 870 QVO oferă un nivel de rezistență excepțional de până la, 880 terabyte scris (TBW) sau o garanție de trei ani. Memoria Samsung 870 QVO vine în modele 1TB, 2TB, 4TB și 8TB și va fi disponibilă din 30 iunie 2020. Prețul de vânzare cu amănuntul sugerat de Samsung este începând cu 129,99 dolari pentru modelul 1TB.