Samsung a lansat noi LED-uri albe pentru horticultură

1774

Samsung Electronics are afaceri în multe domenii de activitate, cele mai multe au legătură cu electronica. Gigantul tech a lansa de mai multe ori diferite tipuri de LED-uri pentru sere. LED-urile oferă un spectru mai larg de lumină, potrivit NewsSamsung. Astfel contribuie la o creștere mai sănătoasă a plantelor, îmbunătățesc mediile agricole și reduc costurilor sistemului de iluminare.

Eficacitatea ridicată a fotonilor din LED-uri permite o mai mare luminozitate plantelor pentru o creștere mai sănătoasă. Iluminatul cu LED-uri fiind și mai economic, permite fermelor să economisească energie electrică.

Samsung, lider mondial în soluțiile avansate pentru componente digitale, a anunțat o îmbunătățire a sistemului cu LED-uri cu LM301H – pentru aplicații horticole. Este vizată agricultura de seră și agricultura pe verticală. Agricultura pe verticală este practica cultivării culturilor în straturi stivuite vertical pentru optimizare utilizării spațiului. De obicei are loc în medii interioare controlate.

Cel mai eficace sistem de iluminare cu LED-uri – Samsung LM301H

Noul sistem de iluminare cu LED-uri – LM301H, prezintă cea mai mare eficacitate fotonică dintre toate sistemele cu LED-uri albe de astăzi. Eficacitatea fotonică indică nivelul de eficacitate a luminii pentru fotosinteza în plante și este măsurat în micromoli per joule (μmol / J). Eficacitatea este măsura în care o sursă de lumină produce lumină vizibilă.

Această descoperire în eficacitatea fotonilor va contribui mult la sprijinirea fermierilor. Mai ales cei ce dețin sere, pentru a maximiza creșterea și calitatea plantelor, precum și profiturile”. A declarat Un Soo Kim, vicepreședinte senior al LED Business Team la Samsung Electronics. „Ne-am angajat să continuăm dezvoltarea soluțiilor inovatoare cu LED-uri albe. Acestea sunt optimizate pentru o producție de plante mai sănătoase în horticultură„.

Horticultura este definită ca fiind cultura plantelor pentru hrană, confort și frumusețe. Cuvântul horticultură vine din latinescul “hortus“ grădină și “cultivare“ cultură. Cea mai veche societate horticolă din lume, înființată în 1768, este Societatea antică a florarilor din York. Ancient Society of York Florists organizează și astăzi patru expoziții pe an în York, Marea Britanie.

Ca urmare a acestei eficacități a fotonilor, producătorii de corpuri de iluminat pot utiliza cu 30% mai puține pachete în fiecare corp de iluminat. Chiar și așa pot atinge același nivel de eficacitate ca versiunea anterioară a modelului LM301H, permițând proiectarea unor modele mai mici și mai ușoare, precum și costuri reduse de producție. În plus, prin utilizarea aceluiași număr de pachete, eficiența luminii unui corp de iluminat poate fi îmbunătățită cu cel puțin 4%. Astfel serele pot să-și reducă semnificativ consumul de energie.

Samsung va prezenta sistemul cu LED-uri LM301H la LIGHTFAIR

În plus, datorită designului Samsung LM301H nu necesită îmbinare prin sârmă, ceea ce ajută la extinderea performanțelor și fiabilității pachetelor. Pentru a promova o creștere mai echilibrată a plantelor, pachetele LM301H de culoare albă cuprind un spectru mai larg de lumină, de la albastru și verde la roșu, îmbunătățind imunitatea plantelor față de boli și oferind o valoare nutrițională mai mare.

Samsung va începe producția de masă a noilor pachete LM301H la sfârșitul acestei luni. Apoi le va prezentata la LIGHTFAIR International 2019 în Philadelphia, Pennsylvania, SUA, în perioada 21-23 mai.