Samsung a rămas lider în segmentul tabletelor Android în Q2 2020

585
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung a fost cel de-al doilea cel mai mare furnizor de tablete din lume în Q2 2020 și, și-a menținut poziția unu în segmentul Android. Gigantul high-tech sud-coreean a expediat 6,9 milioane de tablete în perioada de trei luni aprilie – iunie. Cota sa de piață a tabletelor s-a îmbunătățit cu 2,5% față de anul trecut și s-a situat la 15,9%.

Cota de piață a tabletelor companiei Samsung a scăzut de la 16,1% în Q4 2019. În acel trimestru compania a înregistrat 7 milioane de livrări. Era un lucru de așteptat, având în vedere că doar Galaxy Tab S6 era pe piață la acel moment. În mod similar, Samsung va înregistra, probabil, cifre de livrare mai mari la sfârșitul acestui an, comparativ cu Q2 2020.

Din informațiile pe care le avem, Samsung va adopta o nouă strategie cu cele mai noi tablete flagship recent lansate. Aceste două tablete, Galaxy Tab S7 și Tab S7+ au prețuri diferite și vor ajunge pe piață în săptămânile următoare. Mai mult decât atât, analiștii pieței consideră că cererea de tablete la începutul noului an școlar ar putea ridica și mai mult cota de piață la nivel global în domeniul tabletelor. În contextul actual, cu pandemia de COVID-19 încă în creștere la nivel global, mulți studenți și elevi vor fi nevoiți să participe la cursuri de acasă.

Rivalitatea Samsung vs Apple ar putea crește în segmentul tabletelor

Apple a rămas cel mai mare furnizor de tablete din lume în trimestrul doi din acest an. Dar, Samsung are potențialul de a fura o parte din cota de piață de la rivalul său până la sfârșitul anului. Acest lucru se datorează lansării noilor tablete premium Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+. Acestea sunt mult mai performante decât Galaxy Tab S6. Conform SamMobile, ambele sunt o adevărată provocare pentru Apple iPad Pro.

Lenovo este o companie fondată în 1984. Are sediul principal în Quarry Bay, Hong Kong și sediul operațional în Morrisville, Carolina de Nord și la Beijing. Proiectează, produce și vinde PC-uri, tablete, smartphone-uri, servere și televizoare inteligente, printre altele.

În ceea ce privește segmentul de tablete Android, Samsung a fost cel mai important furnizor în Q2 2020. A fost urmat de compania chineză Huawei, care a ajuns la un procent de 11,3% din piață. Compania chineză Lenovo a ocupat locul trei cu o cotă de 6,5%. A fost urmată de Amazon cu o cotă de 6,3%, potrivit Strategy Analytics.

Samsung Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+ au fost oficial prezentat ieri la evenimentul online Galaxy Unpacked, alături de seria Note 10 și Galaxy Watch 3. Cele două vor fi disponibile la vânzare în cursul acestei luni cu prețuri de pornire de 699 și respectiv 899€.