Samsung ar putea elimina litera „Z” din numele telefoanelor pliabile

290
Samsung ar putea elimina litera Z din numele telefoanelor pliabile
Sursa foto: @91mobiles

Deși denumirile Samsung Galaxy Z Fold 4 și Samsung Galaxy Z Flip 4 nu sunt complicate față de alte denumiri din domeniu, de exemplu Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, ele sunt încă destul de lungi. Acum un nou zvon spune că Samsung plănuiește să renunțe la litera „Z”. Deci, Samsung ar putea avea un nume mai puțin complicat pentru următoarele telefoane pliabile.

Galaxy Flip original a fost primul model cu litera „Z” în nume. La acel moment, compania a spus: „cu seria Z, adoptăm o nouă convenție de denumire pentru portofoliul nostru pliabil. Am ales Z pentru această serie, deoarece comunică intuitiv ideea unor pliuri în timp ce oferă o senzație dinamică și tinerească„. Dar, atunci încă nu începuse agresiune Rusiei contra Ucrainei.

Telefoane pliabile Samsung posibil fără litera „Z” în nume

Asta nu clarifică de ce Samsung a optat pentru „Z”, deoarece litera „V” poate ar fi fost mai potrivită. Samsung pare să fi realizat acest lucru și acum va folosi simbolul mai mare decât (>) pentru factorul de formă unic al telefoanelor sale pliabile. Simbolul probabil nu va fi inclus în branding. Zvonul că Samsung va renunța la litera Z în numele telefoanelor pliabile a fost încă din primăvară.

Potrivit PhoneArena, care citează leakerul SnoopyTech, viitoarele telefoane pliabile ale companiei nu vor avea litera Z și se vor numi pur și simplu Galaxy Fold 4 și Galaxy Flip 4. Se pare că Samsung a decis să facă asta deoarece, dintr-un motiv necunoscut, litera „Z” a devenit simbolul pictat manual pe tancurile și camioanele rusești care au intrat în Ucraina. Rețeaua TV rusească de stat RT a vândut chiar și tricouri și hanorace imprimate cu această literă, pentru a arăta sprijinul pentru trupele rusești.

Estonia, Lituania și Letonia sunt cunoscute ca Țările Baltice. Acestea, mai ales Estonia au o cultură nordică, similară cu cea finlandeză sau suedeză. Toate cele trei țări sunt state membre ale Uniunii Europene și ale zonei euro.

La sfârșitul lunii martie, compania a eliminat litera Z din numele telefoanelor pliabile în Estonia, Lituania și Letonia. Chiar dacă în acel moment Samsung nu a dat nicio declarație oficială, s-a speculat la acel moment că litera a fost eliminată deoarece era cu trimitere la armata rusă. Samsung a suspendat livrările de dispozitive către Rusia în martie.

Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Flip 4 vor fi dezvăluite oficial pe 10 august. Doar atunci vom ști dacă litera „Z” va face parte din numele telefoanelor. Tot atunci Samsung va lansa și seria Galaxy Watch 5 și căștile wireless Galaxy Buds 2 Pro.