Samsung pe locul doi în lume în Q1 2024 ca producător de tablete

73
tablete seria Galaxy Tab S9
Sursă foto: Samsung

De ani de zile Samsung este principalul producător de tablete Android de pe piață. Acum am aflat că Samsung a livrat pieței peste 6,7 milioane de tablete în primul trimestru din acest an. Astfel Samsung a fost al doilea cel mai mare brand de tablete din lume în Q1 2024. Locul întâi este în continuare ocupat de compania Apple.

Cum în ultima perioadă vânzările de tablete la nivel global au scăzut, acesta este un rezultat bun pentru compania Samsung. Dar gigantul sud-coreean ar fi putut să se descurce mai bine, deoarece vânzările sale au scăzut ușor față de primul trimestru al anului trecut. În timp ce vânzările Apple au scăzut și ele în Q1 2024, dar și față de aceeași perioadă a anului trecut, producătorii chinezi de tablete au reușit să-și crească vânzările, în special Xiaomi și Huawei.

În general, piața globală tabletelor s-a îmbunătățit ușor (0,5%) față de primul trimestru din 2023. Peste 30,8 milioane de tablete au fost livrate la nivel global în Q1 2024. Alte companii au reprezentat 24% din totalul vânzărilor de tablete în primul trimestru al acestui an.

Potrivit SamMobile, ieri compania de cercetare de piață International Data Corporation (IDC) a publicat datele din Q1 2024 privind tabletele. Primul loc a fost ocupat de Apple cu livrări de 9,9 milioane de iPad-uri și o cotă de piață de 32%. Comparativ cu primul trimestru din 2023, vânzările de iPad-uri au scăzut cu 8,5%. Apple nu a mai lansat niciun iPad de aproximativ un an și jumătate, dar va face acest lucru azi. Apple va lansa două noi iPad Pro cu ecrane Samsung OLED și procesor M4 și două noi iPad Air cu cipuri M2.

Sursă foto: IDC

Samsung s-a clasat pe locul doi la nivel global în vânzările de tablete. A livrat 6,7 milioane de tablete în Q1 2024 și are o cotă de piață de 21,7%. Samsung a scăzut cu 5,8% comparativ cu Q1 2023. Compania a lansat mai multe tablete la prețuri accesibile: seria Galaxy Tab A9 și seria destinată fanilor, Galaxy Tab S9 FE anul trecut. În acest an Samsung a lansat pe Galaxy Tab S6 Lite (2024). Următoarea serie emblematică Galaxy Tab S10 va fi lansată în acest an sau la începutul anului viitor.

Cele mai mari tablete din lume sunt LG LG Gram Fold și HP Spectre Foldable cu ecrane cu diagonala de 17 inch (43,18 centimetri). Ambele tablete, lansate în toamna lui 2023, au puterea unui laptop sub formă de tabletă portabilă.

Huawei a crescut cu 43,6%, dar majoritate vânzărilor sale sunt în China. Huawei a livrat 2,9 milioane de bucăți pentru o cotă de piață de 9,4%. Lenovo a livrat 2,1 milioane, ajungând la o cotă de 7%. Creșterea sa anuală a fost de 13,2%, ceea ce este de apreciat. Xiaomi a crescut cel mai mult în cota de piață (92,6%) cu 1,8 milioane de tablete vândute și o cotă de 5,9%.