Samsung pe locul unu în cota de piață smartphone-uri în august 2020

756
Sursa Foto: sammobile.com

Samsung nu a fost doar cel mai mare brand de smartphone-uri din lume în august 2020, dar a reușit să-și mărească diferența față de cel mai apropiat concurent. Conform celor mai recente cifre ale Counterpoint Research, Samsung și-a mărit cota de piață în India și SUA. Aceste țări sunt după China, cele mai mari piețe smartphone din lume.

Gigantul high-tech sud-coreean a ocupat locul întâi pe piața smartphone-urilor în luna august 2020, cu o cotă de 22%. Huawei și-a menținut a doua poziție cu o cotă de piață de 16%. În aprilie Huawei a depășit Samsung, dar firma sud-coreeană a reușit să recâștige prima poziție în luna mai. Decalajul de 6 puncte procentuale dintre cele două părți este cel mai mare din februarie. Atunci piața smartphone-urilor din China a fost grav afectată COVID-19, a declarat Counterpoint.

Cota de piață Samsung va crește în continuare

Apple s-a clasat pe locul trei cu o cotă de piață de 12%, în timp ce Xiaomi a fost pe patru cu11% în august. Cota de piață a Samsung a crescut în India, a doua piață din lume, datorită sentimentului anti-China, în creștere în urma unei ciocniri între cele două țări la graniță.

Sancțiunile SUA împotriva Huawei vor ajuta Samsung și alte mărci de smartphone-uri, în special pe piețe precum Europa, conform SamMobile. Pe piața europeană compania Huawei a avut o prezență relativ bună iar problemele actuale avuta ce compania chineză se reflectă deja asupra vânzărilor. Samsung va concura în Europa cu mărci precum OnePlus, OPPO, Realme, Vivo și Xiaomi în segmentele entry-level și mid-range.

Realme este un producător chinez de telefoane din China, fondat în 4 mai 2018. Realme a apărut pentru prima dată în 2010 ca „OPPO Real”. A fost o sub-marcă a OPPO Electronics până la separarea sa în 2018, după care a devenit o companie independentă.

Counterpoint Research a declarat că sancțiunile SUA împotriva Huawei – care interzic furnizarea de semiconductori fabricați cu echipamente, software și design din SUA către firma chineză fără aprobarea prealabilă a Washingtonului – ar putea zgudui piața globală a smartphone-urilor. Acest lucru ar oferi o bună oportunitate altor mărci în special companiei Samsung.

Kang Min-Soo, analist la Counterpoint Research, a declarat. „Pentru Samsung, va fi o bună oportunitate de a-și crește cota de piață a smartphone-urilor. Este vorba în special în Europa, unde compania a concurat acerb cu Huawei în diferite game de preț„.