Samsung va beneficia pe termen lung de sancțiunile SUA contra Huawei

692
Sursa Foto:via gizchina.com

Samsung Electronics va beneficia pe termen lung de sancțiunile impuse companiei Huawei de SUA. Potrivit The Korea Herald, mai mulți specialiști și analiști din domeniul economic au ajuns la această concluzie comună. Sancțiunile SUA, care interzic furnizarea de semiconductori fabricate cu echipamente sau software americane către Huawei fără aprobarea prealabilă din partea Washingtonului, vor intra în vigoare marți 15 septembrie.

Tehnologiile SUA sunt utilizate în aproape toate sectoarele de producție a cipurilor. Samsung, cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, este de așteptat să oprească livrările de semiconductori către Huawei de mâine. Samsung a solicită un permis SUA, dar experții au spus că este puțin probabil ca Washingtonul să aprobe cererea.

Practic, principiul de bază al guvernului SUA este să nu elibereze licențe pentru produsele cu cip legate de Huawei„. A declarat Rhee Soo-mi, un avocat la Arnold & Porter, specializat în probleme de securitate națională, într-o conferință online recentă. „Chiar dacă companiile solicită o licență, va dura mult timp, deoarece procesul este complicat și agențiile americane vor revizui cererea. Ar putea dura mai mult de un an pentru a obține licența„.

Huawei a reprezentat 3,2% din vânzările Samsung din 2019

Huawei este unul dintre cei mai mari cinci clienți ai companiei Samsung Electronics. Eugene Investment Securities a estimat că Huawei a reprezentat 7,3 trilioane won, sau 3,2%, din vânzările Samsung anul trecut.

Analiștii au declarat că Samsung respecta interdicției SUA asupra Huawei, în ciuda unei scăderi de moment a vânzărilor. Dar, de fapt, afacerile gigantului tehnologic sud-coreean pe termen lung vor beneficia de aceste sancțiuni SUA asupra Huawei. „Samsung va avea o scădere a comenzilor din cauza sancțiunilor SUA asupra Huawei și a altor firme chineze de semiconductori” A declarat Kim Dong-won, analist la KB Securities. „Dar, acest lucru va servi ca o oportunitate de a-și extinde cota de piață și de a-și asigura noi clienți. Astfel pe termen lung, vor exista mai multe beneficii decât pierderi„.

KB Securities este o companie de servicii financiare fondată în 1962. Compania oferă soluții financiare identificând cele mai bune oportunități de investiții. KB Securities are servicii de brokeraj, tranzacții cu valori mobiliare, finanțare corporativă și fonduri mutuale.

Analistul KB Securities a adăugat că de sancțiunile Huawei ar putea beneficia de fapt piața DRAM. În acest sens Samsung nu va trebui să se îngrijoreze de faptul că producătorii chinezi de cipuri precum CXMT și YMTC își vor extinde cota de piață. „În mod ironic, interdicția Huawei ar putea duce la epuizarea stocurilor DRAM și la scăderea prețurilor„, a spus Kim.

Poziția Huawei pe piața telefoanelor mobile se clatină

Analiștii spun că Samsung, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, va avea cele mai multe beneficii în activitatea sa de telefonie mobilă. Cota de piață Huawei pe piața smartphone-urilor va scădea, deoarece interdicția SUA va submina eforturile companiei de a securiza componentele smartphone-urilor. „În cel mai rău caz, există posibilitatea ca Huawei să fie nevoită să-și închidă activitatea de telefonie mobilă„. A spus Lee Kyu-ha, analist la NH Investment & Securities. „Piața globală a smartphone-urilor se va remodela într-o cursă în doi, cu Samsung și Apple în poziții de lider”.

Compania Samsung va beneficia de sancțiunile contra Huawei în special în afara Chinei. Potrivit lui Park Hyung-wou, analist la Shinhan Financial Investment, anul trecut, 41% din vânzările de telefoane Huawei au avut loc în afara Chinei.

Având în vedere gama sa de produse Samsung va avea cele mai multe beneficii din interdicția Huawei în afara Chinei. Samsung ar putea avea o creștere a livrării de smartphone-uri cu 31 de milioane de unități”, a spus Park.

Analiștii consideră că Samsung își va extinde prezența și pe piața echipamentelor de rețea 5G. Potrivit companiei de cercetare de piață Dell’Oro Group, cota de piață a Huawei a fost de 35,7% în Q1 2020. Mai mare decât a companiei Samsung. Compania sud-coreeană a făcut eforturi pentru a-și asigura mai multe comenzi, în timp ce SUA presează alte țări să nu folosească echipamentele Huawei.

Samsung a anunțat la începutul săptămâni trecute că a primit o comandă de la compania Verizon. Gigantul tech sud-coreean va furniza furniza soluții 5G companiei americane de telecomunicații pentru următorii cinci ani.

Odată cu interdicția SUA asupra Huawei, mai multe țări vor investi în stații de bază 5G și echipamentele de rețea Samsung„. A spus Doh Hyun-woo, analist la NH Investment & Securities.