Samsung a înregistrat o nouă marcă comercială pentru ochelari inteligenți

203
O noua marca comerciala pentru ochelari inteligenti inregistrata de Samsung
Sursa foto: via sammobile.com

Au fost multe informații în acest an că Samsung lucrează la o cască XR în colaborare cu Google și Qualcomm. Se pare că este vorba o cască XR (Mixed Reality), similară cu Apple Vision Pro. Cu toate acestea, suntem departe de o lansare reală, unele zvonuri indicând o lansare la sfârșitul anului 2024 și în cantități limitate. Dar acesta nu este singurul dispozitiv purtabil la care lucrează compania, vom primi de la Samsung și ochelari inteligenți.

Compania sud-coreeană ar putea lucra și la ochelari inteligenți precum Meta Smart Glass și Google Glass. Samsung s-a înregistrat recent numele de marcă comercială Samsung Glasses. După cum a dezvăluit SamMobile, cererea de înregistrare a mărcii a fost depusă pe 21 august 2023, la Intellectual Property Office UK – Oficiul de Proprietate Intelectuală din Marea Britanie (IPO). Se pare că ochelarii Samsung ar putea fi primii ochelari inteligenți AR ai companiei.

Marca înregistrată Samsung Glasses a fost aprobată pe 10 noiembrie 2023 de IPO. În cererea pentru numele de marcă companiile trebuie să specifice categoriile de produse pe care doresc să le acopere produsul. Samsung a menționat în cerere: căști de realitate augmentată, căști, smartphone-uri; ochelari inteligenți și căști de realitate virtuală.

Deși acestea sunt o gamă largă de categorii de dispozitive, cele mai potrivite par să fie căștile AR, ochelarii inteligenți și căștile VR. Se spune că Samsung lucrează la o cască de realitate mixtă care include un procesor Qualcomm și sistemul de operare Google bazat pe Android. Compania lucra la designul său, dar după ce a apărut Vision Pro de la Apple, Samsung a renunțat la designul original. Apoi a început să dezvolte un dispozitiv mai high-end, care ar putea avea un preț de aproximativ 2.000 de dolari. Vă reamintim că Apple Vision Pro are un preț de 3.499 USD. Vedeți pe I❤️Samsung ce diferențe sunt între realitatea mixtă, realitatea augumentată, realitatea virtuală și realitatea extinsă!

Venitul net al companiei Qualcomm pe ultimul an (octombrie 2022 – octombrie 2023) a fost de 7,232 miliarde USD. Qualcomm are în noiembrie 2023 un număr de aproximativ 50.000 de angajați și 170 de birouri în peste 30 de țări.

Qualcomm a confirmat recent că lucrează la un cip XR mai nou. Acesta este mai puternic decât Snapdragon XR2 Gen 2, folosit în căștile de realitate mixtă Quest 3 de la Meta. Viitorul dispozitiv al Samsung ar putea folosi, de asemenea, un ecran MicroOLED cu rată ridicată de reîmprospătare de la eMagin, o companie pe care Samsung Display a achiziționat-o recent.