Televizor Samsung cu procesor Neural Quantum Processor

737
Televizor Samsung cu procesor Neural Quantum Processor
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung a înregistrat o nouă marcă comercială – Neural Quantum Processor – pentru televizoare. Posibil o variantă a procesorului Neo Quantum deja introdus. Televizoarele Samsung dun 2022 sunt echipate cu un nou procesor Neo Quantum. Prin utilizarea a 16 rețele neuronale, calitatea imaginii este îmbunătățită prin inteligența artificială, la o experiență frumoasă de imagine 8K.

Smsung a anunțat o serie de produse noi la CES 2022 Las Vegas. Totul a început cu foarte așteptatul și tot amânatul Samsung Galaxy S21 FE. Samsung a anunțat, de asemenea, un nou proiector portabil numit The Freestyle, precum și o nouă gamă de monitoare – inclusiv monitorul pentru jocuri Odyssey Ark – și câteva modele noi de televizoare pentru 2022. O nouă cerere de marcă înregistrată arată că Samsung lucrează la un procesor TV cu AI, numit Neural Quantum Processor.

Samsung Neural Quantum Processor pentru televizoare

La 4 ianuarie 2022, Samsung a depus o cerere pentru marcă comercială în Coreea și UK pentru „Neural Quantum Processor”, conform LetsGoDigital. Cererea de brevet este încadrată în Clasa 9, cu următoarea descriere: televizoare; cip-seturi pentru televizoare; microprocesoare pentru aparate de televiziune; cip-uri multiprocesor pentru aparate de televiziune.

Mai multe detalii rămân necunoscute deocamdată. De exemplu, nu este clar dacă Neural Quantum Processor este pur și simplu un alt nume pentru Neo Quantum Processor sau dacă Samsung lucrează la o variantă suplimentară.

În 2019, Samsung a introdus pentru prima dată un televizor cu un procesor Quantum. Acesta folosește și tehnologia de învățare automată pentru a mări conținutul afișat pe ecran la calitate 8K. În 2021, Samsung a lansat primul televizor Neo QLED. La acel moment, a fost introdus și Neo AI Quantum Processor 8K. Noul Neural Quantum Processor poate să se bazeze pe acest lucru, îmbunătățind și mai mult performanțele unui televizor.

Primul televizor color experimental realizat în 1928 a costat aproximativ 2.500 USD! Primele televizoare color vândute în 1954, au costat între 1.100 și 1.300$. Aceste prețuri sunt echivalentul a aproximativ 12.500 – 13.000 de dolari în 2022.

Deși Samsung a prezentat deja câteva televizoare noi în cadrul CES 2022, compania nu pare să fi dezvăluit încă toate detaliile. De exemplu, Samsung a primit la CES  premiul Best of Innovation pentru un Samsung QD-OLED de 65 inch. Este primul display OLED Quantum Dot cu autoemisie RGB din lume. Acest televizor Samsung este echipat și cu un procesor Neo Quantum. S-ar putea să auzim mai multe despre acest nou televizor în perioada următoare.

SURSĂLetsGoDigital