Samsung nu mai este lider pe piața pliabilelor în Q1 2024

80
Pliabil Huawei cotă piata Samsung
Sursă foto: GizmoChina

Samsung este, sau mai bine zis a fost, principalul producător de telefoane pliabile din lume. Vânzările globale de smartphone-uri pliabile au crescut cu 49% în primul trimestru al anului 2024 față de Q1 2023. Cu toate acestea, vânzările Samsung de telefoane pliabile au scăzut cu 42% față de același trimestru al anului trecut. Asta înseamnă că gigantul tehnologic coreean nu a reușit să-și mențină poziția de top pe piața globală.

De la nașterea telefoanelor pliabile Samsung a fost permanent pe primul loc, cel puțin până în Q1 2024. Trimestrul trecut, după cinci ani, Samsung și-a găsit în sfârșit nașul. În Q1 2024 Samsung a fost al doilea cel mai livrat brand, și nu primul, după Huawei.

Potrivit ultimului studiu de piață realizat de Counterpoint Research, în primul trimestru din acest an, ianuarie–martie, au fost vândute cu 49% mai multe smartphone-uri pliabile decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Singurul mare rateu din acest segment este Samsung. Din câte se pare Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 nu au oferit suficiente inovații și noutăți pentru a convinge clienții. Acest lucru a dus la o scădere cu 42% a vânzărilor diviziei pliabile Samsung, potrivit Notebookcheck.

Drept urmare, cota de piață a Samsung a scăzut la 23%, în timp ce Huawei a preluat conducerea. Compania din China a avut o creștere impresionantă de 257% pentru o cotă de piață de 35% în Q1 2024. Potrivit Counterpoint Research, există două motive principale care au dus la această situație de neconceput în ultimii ani.

Counterpoint Research este o companie de studiu de piață fondată în 2012. Are analiști în toate centrele industriale importante la nivel global. China, Coreea, Europa, India, SUA sau Argentina sunt câteva dintre piețele avute în vedere.

În primul rând, piața chineză a smartphone-urilor pliabile, unde Samsung nu are o prezență atât de mare, a crescut forate mult. În, al doilea rând, Huawei a reușit în sfârșit să lanseze un flagship pliabil cu un modem 5G integrat în Mate X5. Huawei Pocket 2, care va fi lansat în perioada următoare este, de asemenea, de așteptat să fie foarte popular.

Sursă foto: Counterpoint Research via PhoneArena

Fosta filială Huawei Honor se află pe locul trei, cu o creștere de 460% și o cotă de piață de 12%. Acest lucru se datorează în principal faptului că Honor poate vinde acum smartphone-uri pliabile în cantități mai mari în afara Chinei. Motorola a înregistrat o creștere a vânzărilor de 1.473%, plasându-se pe locul patru o cotă de piață de 11%. 55% din toate dispozitivele pliabile vândute în Q1 2024 sunt dispozitive pliate vertical în stilul Galaxy Z Fold 5.

Huawei are handicapul major de a-și pierde atracția pentru toți cei care apreciază cu adevărat serviciile Google. Compania chineză nu poate folosi serviciile Google din cauza sancțiunilor americane încă în vigoare. Majoritate lansărilor Huawei au loc pe piața din China, cea mai mare din lume, fără o lansare internațională mai largă.