Samsung Odyssey Neo, un nou monitor de jocuri aproape de lansare

558
Samsung Odyssey Neo gaming monitor
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Samsung se pregătește pentru introducerea unui nou monitor de jocuri cu iluminare de fundal. Compania a prezentat recent câteva monitoare de înaltă rezoluție, din seria S6, S7 și S8. În acest an, producătorul sud-coreean va lansa, de asemenea, un monitor de joc Odyssey reînnoit. Succesorul lui Odyssey G9 va fi echipat cu un display Quantum MiniLED, a anunțat compania printr-un comunicat de presă la începutul acestei luni. Foarte probabil va fi numit Samsung Odyssey Neo.

Samsung a solicitat recent o marcă comercială, din care se poate deduce ce nume de model are în vedere compania pentru noul său monitor de jocuri cu iluminare MiniLED: Samsung Odyssey Neo. Cerere a fost depusă de Samsung Electronics la 23 martie 2021 în UE la Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO) și în Regatul Unit la Oficiul de Proprietate Intelectuală (IPO). De asemenea, a fost depusă în Australia la IP Australia (IPA) și în cele din urmă în țara de origine Coreea la Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală (KIPO). Marca comercială „Samsung Odyssey Neo” este clasificată în clasa 9.

Samsung Odyssey Neo cu iluminare din spate cu MiniLED

Descrierea mărcii comerciale Samsung Odyssey Neo: „Afișaje LED; Monitoare pentru jocuri; Monitoare de calculator”. Se poate concluziona că numele poate fi folosit pentru monitoarele de jocuri. Acest lucru pare, de asemenea, cel mai probabil având în vedere recentul anunț Samsung.

Nu este prima dată când Samsung folosește tehnologia de iluminare din spate MiniLED, conform prietenilor noștri de la LetsGoDigital. La începutul anului 2021, Samsung a anunțat o nouă serie de televizoare QLED cu iluminare de fundal MiniLED. Aceste televizoare sunt plasate în gama de televizoare Samsung Neo QLED.

Se poate deduce din marca comercială că Samsung va utiliza în curând și această denumire „Neo” în categoria de produse „monitoare de jocuri”. Este posibil ca „Odyssey G9” să nu fie urmat de „Odyssey G10”, ci de „Samsung Odyssey Neo”.

LED-urile convenționale sunt fabricate dintr-o mare varietate de materiale anorganice semiconductoare. Cercetătorii de la Universitatea din Washington au inventat cel mai subțire LED. Este de 10.000 de ori mai subțire decât un fir de păr uman.

Pentru televizoarele Neo QLED, Samsung utilizează tehnologia Quantum Matrix. Aceasta este folosită în combinație cu iluminarea de fundal cu LED Quantum Mini și un procesor Neo Quantum. Numeroasele MiniLED-uri, cu o dimensiune de doar 1/40 din dimensiunea LED-urilor convenționale, contribuie la culori negre mai profunde, tonuri de lumină mai strălucitoare și un control mai bun asupra luminii. De asemenea, imaginile cu dimensiuni mari arată mai bine decât înainte.

Samsung a primit recent o certificare „Gaming TV Performance” pentru noua gamă de televizoare Neo QLED. Certificatul a fost emis de organismul de certificare german Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE). Televizoarele Samsung au trebuit mai întâi să treacă printr-o procedură de testare amănunțită, în care, printre altele, au fost testate cu atenție întârzierea de intrare, HDR, luminozitatea și volumul culorilor.

Când așteptăm noul monitor de jocuri Samsung?

Întrucât marca comercială pentru monitorul Samsung Odyssey Neo a fost deja solicitată pe mai multe continente, cu siguranță nu este de neconceput ca Samsung să anunțe oficial noul său monitor de joc curbat de înaltă rezoluție pe termen scurt. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil în a doua jumătate a anului 2021.

În mod logic, noul monitor va veni cu un preț mare. Samsung Odyssey G9 de 49 de inch (124,46 centimetri) a primit un preț de vânzare cu amănuntul sugerat de 1.500€ anul trecut. Noua tehnologie de iluminare din spate nu va face monitorul de jocuri high-end mai ieftin. Putem lua ca reper și prețurile pentru noile televizoare Samsung Neo QLED. Sunt scumpe.

SURSĂLetsgoDigital