Samsung Pay, prima cheie digitală de acasă bazată pe UWB din lume

279
Samsung Pay prima cheie digitala de acasa bazata pe UWB din lume
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics acceptă prima „cheie digitală de acasă” din lume bazată pe tehnologia UWB (Ultra-Wideband) în Samsung Pay. Samsung a cooperat cu Jikbang, o companie sud-coreeană de tehnologie proptech, pentru a încărca cheia digitală de acasă a „Zikbang UWB Smart Door Lock” în Samsung Pay.

Deoarece cheia digitală de acasă UWB este instalată în Samsung Pay, utilizatorii serviciului mobil de plată Samsung care au instalat încuietoarea inteligentă Zigbang UWB pot deschide cu ușurință ușa casei, pur și simplu accesând încuietoarea ușii.

Aceasta înseamnă că dacă utilizatorul are un smartphone poate să intre și să iasă foarte ușur și convenabil din casă. Nu este nevoie de nicio procedură de autentificare suplimentară, potrivit Samsung Newsroom. Deci fără parole sau să cauți cheia casei în buzunar sau geantă.

Samsung Pay are înclusă cheia digitală bazată pe UWB

În plus, prin aplicația Zikbang, membrii familiei se pot seta reciproc să știe cine intră și iese pe ușă atunci când deschid ușa. Dacă utilizatorul pierde smartphone-ul, poate opri foarte ușor utilizarea cheii digitale. Intră pe un PC la „Găsește-mi dispozitivul” https://findmymobile.samsung.com/, își găsește telefonul sau își blochează cheia.

Tasta de pornire digitală UWB directă a Samsung Pay poate fi utilizată pe Galaxy Fold 4 și modelele Galaxy S22+ și Samsung Galaxy S22 Ultra, echipate cu funcție UWB. Samsung intenționează să lanseze în continuare mai multe smartphone-uri echipate cu UWB. Tehnologia UWB utilizează unde radio, cum ar fi Bluetooth și Wi-Fi și permite măsurarea precisă a distanței în centimetri.

UWB – Ultra Wideband este un protocol de comunicație fără fir cu rază scurtă de acțiune care funcționează prin unde radio la frecvențe foarte mari. UWB permite o conștientizare spațială și o capacitate direcțională cu o precizie incredibilă.

Samsung Electronics a înființat FiRa (Fine Ranging Consortium), o organizație standard de tehnologie UWB în 2019. Acum acest serviciu digital pentru chei de acasă utilizează, de asemenea, tehnologia UWB certificată de FiRa. Samsung Electronics intenționează să extindă în continuare capacitatea de utilizare a Samsung Pay ascultând în mod activ feedback-ul utilizatorilor.

În plus, Samsung Pay Digital Home Key protejează informațiile sensibile ale utilizatorilor și cheile criptate prin intermediul celui mai înalt nivel de securitate al cipurilor din industrie și este protejată de potențiale riscuri de hacking, cum ar fi interferența sau interceptarea semnalelor wireless datorită tehnologiei UWB precise.