Samsung continuă să domine piața globală de telefoane pliabile

245
Samsung continua sa domine piata globala pliabila in Q3 2023
Sursa foto: via androidcentral.com

Vânzările de telefoane pliabile au atins cote record în acest an, potrivit Display Supply Chain Consultants. Samsung deține cota cea mai mare, cele mai vândute telefoane pliabile în Q3 2023 fiind Galaxy Z Flip 5 și Z Fold 5. Cota Samsung este de așteptat să scadă semnificativ pe măsură ce alți producător, cum ar fi Huawei și Honor, câștigă din cotă de piață.

Popularitatea pliabilelor a atins noi culmi, potrivit celui mai recent raport privind cota de piata de la Display Supply Chain Consultants (DSCC). Potrivit acestor date, via AndroidCentral, companiile producătoare de telefoane pliabile au livrat pieței un record de 7 milioane de telefoane pliabile în trimestrul trei din 2023. Această cifră reprezintă o creștere de 16% de la an la an și o creștere uimitoare de 215% comparativ cu trimestrul precedent. Samsung Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 au fost în prim plan.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că Samsung a fost jucătorul de top în spațiul pliabil. Cele mai recente telefoane pliabile Samsung constituind majoritatea livrărilor. Galaxy Z Flip 5 a captat o cotă de 45%, în timp ce Fold 5 deținea 24% din piața pliabilă. Este destul de impresionant, având în vedere că ambele telefoane au fost puse în vânzare în trimestrul trei din 2023. Între timp, următoarele telefoane de top vin de la Huawei și Honor, ambele având doar o cotă de 6%.

Honor este un brand din China care produce smartphone-uri, tablete, notebook-uri, dispozitive purtabile și pentru smart home. Potrivit analiștilor, peste 95% din veniturile totale ale companiei în 2022 au provenit din regiunea Asia Pacific.

Dar, în timp ce Samsung domină piața pliabilă, alți producători mănâncă tot mai mult din această felie. Datele publicate de DCSS arată că, în timp ce livrările de telefoane pliabile vor scădea cu 36% în Q4, comparativ cu Q3, partea Samsung din plăcintă va deveni mai mică. Huawei și Honor vor crește cu vânzările de Mate X5 și Magic V2. Se așteaptă că aceste telefoane vor ocupa locurile #2 și, respectiv, #3, mutând Fold 5 pe locul patru în topul cele mai vândute telefoane din Q4 2023.

Sursă foto: Display Supply Chain Consultants

CEO-ul DSCC, Ross Young, a spus că 2023 a fost un an mixt pentru dispozitivele pliabile. „A beneficiat de faptul că Huawei și-a revenit și a realizat o cotă semnificativă de piață. De asemenea, au fost noi intrări pe această piață, cum ar fi Google, OnePlus și Tecno.”

Ross Young observă, de asemenea, că dominația cândva stabilă a Samsung pe piața pliabilă este acum amenințată. Tot mai multe opțiuni pliabile și impresionante ajung la consumatori, în special în China și Europa, unde există mult mai multă concurență decât în ​​America de Nord.