Samsung are partea a leului pe piața globală a telefoanelor pliabile

234
Samsung are partea a leului pe piata pliabila globala
Sursa Foto: androidheadlines.com

Dominația Samsung pe piața smartphone-urilor pliabile este de necontestat. Potrivit firmei de cercetare DSCC (Display Supply Chain Consultants), gigantul tech coreean a avut în 2021 o cotă masivă de 87% pe această piață. Aceasta este o creștere cu 1% față de anul precedent, ceea ce este remarcabil. Nu trebuie să uităm că acum avem mai multe companii care produc telefoane pliabile decât înainte.

Potrivit AndroidAuthority, care citează noul raport DSCC, Samsung a fost urmat la distanță de Huawei, cu o cotă de 9%. Firmele chineze Oppo și Royole, care au meritul de a fi lansat comercial primul smartphone pliabil din lume, au capturat tot ce a mai rămas de pe piață. Motorola a ajuns pe scena pliabilă aproape alături de Samsung cu o renaștere a emblematicului său telefon Motorola Flip Razr. Dar nu a vândut un astfel de dispozitiv anul trecut.

DSCC se așteaptă ca Motorola, deținută acum de Lenovo, să revină în acest an. Am auzit de un nou Razr pliabil de ceva vreme și probabil va fi lansat anul acesta. De asemenea, companii precum Honor, Vivo, Google, TCL și Xiaomi ar putea, de asemenea, să-și lanseze primele telefoane pliabile în 2022. Concurența poate deveni în cele din urmă mai acerbă, ceea ce ar trebui să fie în folosul consumatorilor.

În general, livrările de dispozitive pliabile sunt de așteptat să crească cu 54% CAGR (rata de creștere anuală compusă) în următorii cinci ani. DSCC estimează că numărul de telefoane pliabile va ajunge la aproximativ 86 de milioane de unități până în 2026. Alături de smartphone-uri, vom vedea tablete pliabile/rollabile, PC-uri și televizoare. de asemenea în următorii ani. Va fi interesant de văzut cât de mult reușește Samsung să-și păstreze dominația.

DSCC (Display Supply Chain Consultants) este o companie de studiu de piață cu sediul în SUA. Oferă studii privind tendințele pieței afișajelor și servicii de consultanță. Are birouri în SUA în Japonia, Coreea și China.

Samsung a avut un culoar favorabil în nișa pliabilă cu Galaxy Z Flip 3 anul trecut. Lansat în august, dispozitivul a fost cel mai bine vândut smartphone pliabil pe parcursul întregului an. A reprezentat 51% din toate aceste smartphone-uri neconvenționale vândute în 2021. Știam că cererea pentru acest telefon este destul de mare, dar încă subestimam cifrele.

Galaxy Z Fold 3 care a fost lansat alături de acesta a ajuns pe locul al doilea, cu o cotă de 26%. Huawei Mate X2 de la Huawei și modelele din 2020 Samsung Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2 ocupă primele cinci locuri.

Cel mai recent raport DSCC aruncă o lumină și asupra aspectului financiar al pieței de smartphone-uri pliabile. Potrivit raportului, veniturile au crescut cu 342% de la an la an, la 5,8 miliarde USD în Q4 2021. Desigur, acesta este un nivel record, deoarece vânzările pliabile cresc exponențial. Și ai ghicit bine. Samsung a dominat și ponderea veniturilor, reprezentând 92% din veniturile totale în ultimul trimestru din 2021.