Samsung a primit 42 de premii pentru design la IDEA 2022

197
Samsung a primit 42 de premii la IDEA 2022
Sursa foto: Samsung Gloabal Newsroom

Samsung Electronics a fost recompensat cu 42 de premii la International Design Excellence Awards 2022 (IDEA 2022). Samsung a primit două medalii de aur, cinci de argint și una de bronz, precum și 34 de mențiuni pentru soluții de design inovatoare care îmbunătățesc stilul de viață și experiența consumatorilor.

IDEA este unul dintre cele mai prestigioase premii de design din lume susținute de Industrial Designers Society of America (IDSA), fondată în 1980. IDEA recompensează realizările în designul industrial. Ceremonia și Gala International Design Excellence Awards (IDEA) 2022 s-au desfășurat la Benaroya Hall din Seattle, pe 12 septembrie 2022.

Anul acesta, IDEA a ales câștigători în 20 de categorii, inclusiv Acasă, Consumer Technology, Digital Interaction și Design Strategy. Criteriile cheie pentru evaluare includ, de asemenea, inovarea designului, beneficiul utilizatorului, beneficiul societății și multe altele. Din cele peste 2.200 de înscrieri din 30 de țări, 167 au fost selectate pentru a primi premii de top. Acești câștigători reprezintă 17 țări care au primit 82 de medalii de bronz, 55 de argint și 30 de aur. 2022 a fost al doilea an consecutiv când IDEA a primit cele mai multe înscrieri din istoria competiției.

Samsung printre protagoniștii de la IDEA 2022

Designul produselor Samsung reflectă valorile în schimbare ale companiei și tehnologia inovatoare. Design-urile interactive și avansate specifice regiunilor au fost recunoscute ca fiind progresive și diverse. „Este important să oferim o experiență optimizată pentru schimbarea valorilor și stilurilor de viață ale consumatorilor”. A declarat Jinsoo Kim, Vicepreședinte Executiv la Corporate Design Center din Samsung Electronics, potrivit Samsung Newsroom. „Ne vom strădui permanent să oferim clienților noștri experiențe durabile cu inovații creative”.

Design înseamnă proiect (plan), desen (de concepție), schiță (de concepție) pentru a arăta aspectul și funcțiunile unui obiect înainte de a fi făcut. La origine design vine din cuvântul latin signum – semn, simbol, amprentă, marcă.

Gama Bespoke. A câștigat două premii de aur pentru design-urile personalizabile și experiența utilizatorului care se potrivește diferitelor stiluri de viață

Setul Samsung de bucătărie personalizat din SUA. Acesta include un frigider, cuptor, cuptor cu microunde și mașină de spălat vase. A fost unul dintre cei doi câștigători ai medaliei de aur. Bazat pe filozofia Bespoke care se adresează preferințelor utilizatorilor, pachetul oferă o experiență de design integrată care subliniază armonia în spațiul bucătăriei.

Designul frigiderului cu 4 uși (uși franceze), recent lansat în America de Nord. Frigiderul maximizează confortul pentru consumatori, deoarece vine cu panouri de uși înlocuibile pe care proprietarii le pot alege în funcție de preferințele și stilul lor de viață. Centrul de băuturi, încorporat în interior pentru a minimiza contaminarea, stochează apă curată și purificată, iar aparatul de fabricare a gheață automată dublă produce rapid gheață în cuburi și mușcături de gheață mai mici.

Samsung Bespoke Jet și Galaxy Tab S8 Ultra au mai primit premii

Bespoke Jet aspiratorul fără fir a câștigat, de asemenea, premiul de aur pentru excelența sa în design. Oferă o experiență unică care acoperă întregul proces de la curățare și eliminare până la depozitare. După ce plasează aspiratorul pe Clean Station, utilizatorii pot goli coșul de praf printr-o simplă apăsare a unui buton, păstrând zona de acasă și aerul proaspăt și curat de praf. Designul all-in-one al Bespoke Jet asigură confort care arată grozav pentru a se potrivi cu orice spațiu de locuit.

O gamă largă de produse Samsung au obținut cinci premii de argint și un premiu de bronz pentru proiectele lor avansate de design.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra a primit o medalie de argint. Tableta a fost evidențiată pentru cel mai subțire, mai ușor, dar mai puternic corp de până acum, combinat cu cel mai mare ecran AMOLED de 14,6 inch. Display-ul extins este protejat Armor Aluminium, permițând dispozitivului să fie rezistent la zgârieturi și mai puțin predispus la îndoire. Tableta are, de asemenea, un suport de încărcare S Pen dedicat pe spatele dispozitivului, care este integrat perfect cu carcasa camerei pentru o experiență de design satisfăcătoare.

Un alt câștigător de argint a fost Galaxy Upcycling at Home, un program care dă o viață nouă smartphone-urilor Galaxy mai vechi prin reutilizarea lor în dispozitive IoT cu o simplă actualizare de software. Prin intermediul aplicației SmartThings, utilizatorii pot reutiliza smartphone-urile nefolosite în dispozitive inteligente de acasă. De exemplu pentru un monitor pentru supravegherea copiilor sau un dispozitiv de îngrijire a animalelor de companie.

Medalii de argint au primit și alte produse Samsung

Tastatura Samsung India, care oferă o experiență optimizată de tastatură pentru smartphone, care acceptă o tastare mai rapidă și mai ușoară în 29 de limbi indiene.

Cuptor de gătit, care vă ajută să vă gătiți mâncarea preferată mult mai ușor, conectând plita cu inducție Samsung la serviciul de bucătărie SmartThings.

Samsung Air Hood, un concept de design care combină funcțiile de hotă, aer condiționat și purificator de aer. Aceasta ajută la îmbunătățirea mediului de gătit în bucătăriile din zonele foarte calde, în special din Asia de Sud-Vest.

O medalie de bronz a primit designul carcasei lui Samsung Galaxy Z Flip 3. Acesta oferă o varietate de opțiuni de personalizare a telefonului folosind un inel sau o curea colorată.