Acasă Stiri Samsung pe primul loc pe piața smartphone-urilor în regiunea Golfului

Samsung pe primul loc pe piața smartphone-urilor în regiunea Golfului

Samsung Electronics Co. și-a menținut poziția de lider pe piața smartphone-urilor din regiunea Consiliului de Cooperare a Golfului (GCC) în Q4 2020. Datele au fost făcute publice ieri de compania de studiu de piață International Data Corporation (IDC). Totuși, decalajul față de compania Apple a fost mai mic decât în trimestrele anterioare.

Livrările de smartphone-uri din regiunea Golfului au crescut cu 2,3% în ultimul trimestru din 2020. Un total de 4,26 milioane de bucăți au fost livrate în ultimele trei luni ale anului 2020 în țările din uniunea Gulf Cooperation Council. Gigantul high-tech sud-coreean Samsung a reprezentat 42% din acestea, potrivit tracker-ului de piață International Data Corp. Cota de piață Samsung a scăzut de la 45% în al treilea trimestru al anului 2020, au arătat datele IDC.

Samsung a scăzut iar Apple a crescut în regiunea Golfului

Samsung a simțit lipsa anumitor modele cheie, ducând la o scădere trimestrială a livrărilor de 4,1%„. A spus un reprezentant IDC, conform The Korea Herald. „Majoritatea portofoliului Samsung continuă să fie alcătuit din dispozitive low-end și mid-range, în această zonă, ceea ce a dus la o scădere ușoară a cotei de piață„.

În schimb, cota de piață Apple a crescut la 23% în Q4 2020. Este o creștere față de 15% cu trei luni mai devreme (Q3 2020). Livrările Apple au înregistrat o creștere trimestrială de 55,7%. Acest lucru a fost pus și pe lansarea noii serii Apple iPhone 12, toate cu o conectivitate 5G.

Brandurile chinezești Xiaomi Corp. și Huawei Technologies Co. au fost al treilea și respectiv al patrulea, după Samsung și Apple. Acestea au înregistrat cote de piață de 11% și respectiv 8% pe piața GCC.

Gulf Cooperation Council (GCC). Consiliul de Cooperare din Golf a fost format în anul 1981 și este format din Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman și Qatar. Din anul 2001 și Yemen s-a asociat CCG.

În ceea ce privește valoarea, piața smartphone-urilor GCC a crescut cu 39,5% în Q4 2020. Valoarea totală a ajuns la 1,62 miliarde de dolari în perioada octombrie-decembrie, au arătat datele IDC. Tot în Q4 2020 dispozitivele 5G au reprezentat 16,5% din toate livrările de smartphone-uri din regiunea Golfului.

Arabia Saudită a reprezentat 49,4% din livrările de smartphone-uri în regiunea GCC în trimestrul patru. A fost urmată de Emiratele Arabe Unite cu 26,1%. IDC se aștepta ca piața smartphone-urilor GCC să scadă cu 0,7% în primul trimestru din acest an.

Constrângerile de aprovizionare vor continua să împiedice creșterea din această regiune„, a spus IDC. „Cauzele sunt generate de lipsa componentelor și în principal a cip-seturilor pentru majoritatea mărcilor de smartphone-uri„.

Stiri

Noi fotografii cu Samsung Galaxy S21 FE, dar prețul ne face fericiți

În ianuarie Samsung Galaxy S21 FE (Fan Edition) va ajunge în sfârșit pe piață după luni de zile de dus întors. Acum,...

Samsung va lansa televizoarele MicroLED mai mari în 2022

Samsung a lansat în ultimul timp mai multe modele de noi televizoare. Am primit televizoare Neo-QLED, televizoare Lifestyle, dar acum Samsung se...

Ai încredere în smartphone-ul tău? Un nou studiu sugerează că te spionează

La fel ca mulți oameni, probabil că purtați telefonul mobil în buzunar în orice moment. Poate chiar te-ai îndrăgostit de dispozitivul tău,...

Windows Wallpaper Engine este disponibil și pentru telefoanele Samsung

Există o mulțime de imagini de fundal animate distractive pentru Android și majoritatea telefoanelor Samsung chiar vin cu câteva preinstalate. Dar dacă...

Livrările de telefoane pliabile au crescut în Q3 2021 datorită Samsung

Piața smartphone-urilor pliabile pare să fi explodat în trimestrul trei din 2021. Este chiar perioada în care Samsung a lansat noile telefoane...

Snapdragon 8 Gen 1 lansat, performanțe mai bune și AI îmbunătățit

Qualcomm a anunțat un nou procesor emblematic pentru smartphone-uri: Snapdragon 8 Gen 1. Procesorul a fost lansat la Snapdragon Tech, summit-ul anual...

Samsung Galaxy A23 va fi lansat în 2022, primele specificații

În ultimul timp, puțin câte puțin, am aflat multe despre seria Samsung Galaxy A din 2022. Știm și am scris despre Galaxy...