Samsung va muta producția monitoarelor pentru PC din China în Vietnam

706
Sursa Foto: gizmochina.com

În ultimul timp multe dintre companiile tehnologice și-au mutat unitățile de producție din China în alte țări. Este cazul și companiilor producătoare de telefoane mobile sau producții conexe acesteia. Firmele fac acest lucru pentru a-și extinde lanțul de aprovizionare, astfel încât în ​​perioadele de dificultăți precum pandemia actuală aprovizionarea lor să rămână neafectată. Nici Samsung nu face excepție de la acest lucru.

Despre gigantul high-tech sud-coreean se știe că și-a mutat majoritatea fabricilor sale din China în Vietnam. Mai devreme, chiar zilele trecute, gigantul tech a anunțat oficial că își va muta și producția de monitoare pentru computere în Vietnam.

Componentele ecranelor vor fi produse la unitățile Samsung din Vietnam

Fabricile Samsung de ecrane LCD din China și Coreea de Sud se vor închide până la sfârșitul acestui an. Toată producția va fi transferată în Vietnam. În acest fel Vietnamul va deveni furnizorul mondial de monitoare pentru computerele Samsung. Peste 40 de componente ce compun ecranul unui calculator vor fi produse la unitățile companiei din Vietnam.

Samsung Electronics Vietnam a anunțat că Samsung Display va transfera cea mai mare parte a instalațiilor sale de producție a monitoarelor din China către fabrica Samsung HCMC CE Complex din Vietnam. În prezent, compania coreeană este cel mai mare investitor străin din Vietnam cu o valoare totală a investițiilor de 17 miliarde USD. Deschiderea fabricilor de monitoare PC în Vietnam face din această țară cel mai mare furnizor de monitoare Samsung din lume.

PC este un termen generic pentru toate computerele de capacitate, performanță și dimensiuni relativ mici, destinate uzului individual. Primul PC programabil din lume, „Programma 101” produs de compania italiană Olivetti, a fost lansat în 1965. A costat 3.200 de dolari!

Potrivit ziarului vietnamez Tuoi Tre citat de GizmoChina, „Samsung vede Vietnamul ca o poartă importantă către alte țări din Asia de Sud-Est și o legătură în lanțul său de aprovizionare globală”. La monitoarele de 24 inch și peste Samsung a avut o cotă de piață în Q1 2020 de 34% conform IDC. O mare parte dintre acestea au fost fabricate în Vietnam.

Conform International Data Corporation (IDC), cererea pentru dimensiuni mai mari de monitoare este în creștere. În acest fel Samsung își va consolida primul loc pe piață. Compania coreeană va muta unitățile producție pentru monitoare din China în Vietnam până la sfârșitul anului 2020.