Samsung QD-OLED TV vor fi lansate în dimensiuni de 55 și 65 inch

602
Televizoarele Samsung QD-OLED vor fi lansate in dimensiuni de 55 si 65 de inch
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung va începe în curând să producă ecrane QD-OLED în dimensiuni de 34, 55 și 65 inch. Informația provine de la ziarul sud-coreean Edaily Korea, surse interne de la Samsung Display confirmând și ele această informație. Sursa sud-coreeană a publicat și un citat al CEO-ului Samsung Display, Choi Joo-sun: „Samsung Display va produce în serie și va lansa televizoare Samsung QD-OLED de 65 și 55 de inch și monitoare de 34 de inch. Compania va decide dacă va crește producția în funcție de reacția pieței”.

CEO-ul Samsung Display a mai spus, conform TechRadar, că producția în masă va începe pe 30 noiembrie 2021. Deși această veste nu este surprinzătoare, având în vedere calendarul lansării QD-OLED-urilor în 2022, este bine să vedem că Samsung este pe drumul cel bun și își produce următorul ecran de generație următoare și pentru monitoare, pe lângă noile sale televizoare.

Informația urmează altora conform cărora Samsung intenționează să dezvăluie cele mai recente televizoare echipate cu noile ecrane QD-OLED în timpul CES Las Vegas 2022. Deci nu este surprinzător să auzim că Samsung va promova noua sa tehnologie hibridă în dimensiunile de 55 inch (139,7 centimetri) și 65 inch (165,1 centimetri). Dar, poate QD-OLED să concureze cu ecranele OLED, QLED sau Mini-LED obișnuite?

Televizoare hibride Samsung QD-OLED foarte performante

Dacă nu ați auzit până acum de QD-OLED, nu vă faceți griji. Această nouă tehnologie TV este încă în dezvoltare de ani de zile. Lucrul important de știut este că QD-OLED (denumit și OLED cuantic) este succesor tehnologic al televizoarelor Samsung OLED. Cel mai bine este să vă gândiți la QD-OLED ca la un hibrid între tehnologia de afișare OLED și QLED. Cu acest hibrid, Samsung oferă cele mai bune părți din QLED și OLED într-un afișaj de vis. Deci, teoretic, contrastul ridicat al OLED-ului și culorile fantastice ale QLED-ului le vom primi, printre multe alte beneficii.

Contrastul – este proprietatea unui sistem de afișare, a unui ecran. Este definit ca raportul dintre luminanța celei mai strălucitoare nuanțe (alb) și cea a celei mai întunecate nuanțe (negru) pe care ecranul este capabil să o producă.

În acest moment, este imposibil să spunem cu certitudine dacă QD-OLED va îndeplini presupuneri. Dar până acum se pare că QD-OLED va fi un pas semnificativ înainte față de afișajele anterioare. Mai intră în calcul aici, în privința succesului televizoarelor QD-OLED și prețul noilor televizoare. Aceeași sursă coreeană sugerează că noile televizoare se vor plasa „între televizoarele Micro-LED premium și seria QLED”.

Acest lucru înseamnă că televizoarele Samsung QD-OLED vor fi probabil și mai scumpe decât modelele emblematice din 2021. De exemplu Samsung QN900A 8K TV, care se vinde cu aproximativ 4.999 USD, modelul de 65 de inch. Vedeți pe I❤️Samsung un top al celor mai bune televizoare Samsung din 2021!

Deci, deși tehnologia QD-OLED sună grozav, nu ar trebui să vă faceți speranțe cu privire la achiziționarea unui televizor QD-OLED nou-nouț decât dacă aveți buzunarul plin sau sunteți un fan al ecranele Samsung. Toți ceilalți ar putea fi nevoiți să aștepte câțiva ani înainte ca prețul să devină mai accesibil.