Samsung va reduce vânzările de Galaxy S și A în favoarea telefoanelor pliabile

244
Samsung vrea sa scada vanzarile Galaxy S si A in favoarea dispozitivelor pliabile
Sursa foto: androidheadlines.com

Nu este un secret pentru nimeni că Samsung consideră că dispozitivele pliabile sunt viitorul smartphone-urilor. Firma coreeană, care este de multă vreme cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, pariază acum pe dispozitivele pliabile. Deține o parte a leului în acest segment și acum se pregătește cu ofertele sale de generația a patra luna viitoare.

Pentru a se asigura că viitoarele dispozitive pliabile Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 se concentrează suficient pe marketing, se pare că compania va scădea ținta de vânzări pentru dispozitivele din seria Galaxy S și Galaxy A. Conform AndroidHeadlines, acest lucru nu este o surpriză, totuși. Știm deja că Samsung caută să dubleze vânzările viitorului său duo pliabil în acest an, în comparație cu predecesorii lor respectivi de anul trecut.

Compania coreeană își propune să atingă pragul de 15 milioane de telefoane pliabile, în creștere de la 7,1 milioane. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că Samsung și-a redus obiectivul general de vânzări de smartphone-uri pentru 2022 cu 10%, de la 300 de milioane la 270 de milioane. Samsung și toți ceilalți furnizori de smartphone-uri se așteaptă la o cerere lentă din cauza diferiților factori, inclusiv a crizei inflației globale.

Samsung are stocuri mari de telefoane nevândute

Poate că gigantul coreean a fost deja lovit de încetinire. Se pare că are un inventar nevândut de peste 50 de milioane de smartphone-uri aflate la distribuitori la nivel global. Majoritatea acestora sunt modele din seria Galaxy A, serie care a dus greul vânzărilor companiei în ultimii ani.

Cu toate acestea, compania sud-coreeană este pregătită să vândă mai puține modele din seria Galaxy A anul viitor. În acest fel Samsung riscă să piardă primul loc mondial, dacă asta înseamnă vânzări mai mari ale dispozitivelor pliabile Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4. Asta pentru că inflația afectează vânzările de telefoane low-cost mai mult decât cele de vârf. În plus, noile dispozitive pliabile vor ajunge pe piață cu o lună înainte de seria iPhone 14 de la Apple.

New York este orașul cel mai dens populat din Statele Unite și cel mai fotografiat oraș din lume. Numit inițial New Amsterdam, în 1664, orașul a fost numit în onoarea ducelui de York, care avea să devină regele James al II-lea al Angliei.

Evenimentele Samsung Galaxy Unpacked au fost o afacere doar online în ultimii doi ani din cauza pandemiei. Dar compania poate planifica un eveniment offline pentru a-și prezenta dispozitivele pliabile din 2022. Evenimentul ar putea avea loc la New York luna viitoare, relatează The Korea Times.

Zvonurile sunt că Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 vor deveni oficiale pe 10 august. Dacă data zvonită și lansarea sunt adevărate, ar trebui să vedem că Samsung începe să trimită invitații media în curând. Va fi interesant de văzut dacă gigantul coreean are vreo surpriză pregătită în culise.