Samsung revitalizează piața smartphone-urilor cu noile modele

487
Sursa Foto: oispice.com

Cu o creștere nesemnificativă în ultimul timp, piața smartphone-urilor a rămas plictisitoare până în prima jumătate a acestui an, pe fondul sentimentului sumbru provocat de pandemie. Dar, începând cu lansarea seriei Samsung Galaxy Note 20 în august, urmată de noul smartphone LG Wing cu factor de formă pivotant în septembrie, se pare că entuziasmul consumatorilor crește din nou odată cu aceste noi modele.

Printre altele, lansările de noi factori de formă par să conducă la recuperarea generală a pieței dispozitivelor mobile. Cele două noi telefoane pliabile Samsung Galaxy Z Fold 2, Z Flip 5G și LG Wing s-au adăugat la varietatea pieței smartphone-urilor.

Samsung Galaxy Z Fold 2 – peste 80.000 de precomenzi în cinci zile

Samsung Galaxy Z Fold 2 este printre cele mai scumpe de pe piață. Este depășit doar de Huawei Mate Xs (~2.260€). Galaxy Z Fold 2 costă aproximativ 2.000 de euro. Chiar și la acest preț, în Coreea de Sud costă 1.980$, pre-comenzile pentru noul smartphone pliabil au depășit 80.000 de unități în primele cinci zile. Acest lucru este un semn că amatorii de telefoane vin înapoi pe piața smartphone-urilor de ultimă generație.

Prezentat de pe 14 septembrie, smartphone-ul pivotant LG Wing 5G este un alt model foarte așteptat, conform The Korea Herald. LG Wing 5G va fi pus în vânzare oficial începând cu 5 octombrie, cu un preț estimat la peste 1.000 de dolari în Coreea de Sud.

LG Group este al doilea cel mai mare conglomerat din Coreea, după Samsung. Este compus din LG Electronics, LG Display, LG Uplus, Zenith și LG Chem, operând în peste 80 de țări. Noul logo cu literele „LG” stilizate înseamnă Life’s Good.

Comparativ cu prima jumătate a acestui an, piața smartphone-urilor este într-o dispoziție optimistă cu lansarea noilor modele”. A declarat un oficial al operatorului de telefonie mobilă KT. „O reacție mai bună a pieței la Galaxy Note 20 decât la seria Galaxy S20 a contribuit la creșterea atmosferei pieței„, a continuat oficialul. „Un alt semn pozitiv pentru piață este iPhone 12. „Se așteaptă ca piața să se încălzească și mai mult, mulți așteaptă sosirea iPhone-ului”. A spus același reprezentant la KT Telecom. Declarațiile acestuia sunt în concordanță cu așteptările companiilor de cercetare de piață.

Apple a amânat lansarea seriei iPhone 12

Apple a dezamăgit consumatorii atunci când nu a prezentat seria iPhone 12 în 15 septembrie. Se așteaptă ca gigantul tech american să lanseze noua serie la sfârșitul lunii sau luna viitoare. Aceste modele Apple vor avea și conectivitate 5G și vor ajunge efectiv la vânzare în luna noiembrie. Seria Apple iPhone 12 va contribui și ea la revitalizarea pieței smartphone-urilor.

Samsung oferă consumatorilor și opțiuni mai ieftine. Recent, pe 23 septembrie, a lansat o versiune accesibilă a lui Galaxy S20, numită Samsung Galaxy S20 Fan Edition. Acesta are foarte multe din caracteristicile seriei Galaxy S20. Sunt la bord Super Steady și Single Take pentru aparatul foto, printre altele, dar și un design premium simplificat pentru a compensa prețul redus.

Samsung speră să atragă foarte mulți cumpărători cu noul smartphone Fan Edition pentru a compensa vânzările mai slabe ale seriei Galaxy S20. Bateria de 4.500 mAh, procesorul puternic, trei actualizări majore de Android și prețul mai mic, sigur vor atrage mulți cumpărători.